Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Varkens 1 tot 2 cent duurder

De Duitse varkensprijs stijgt vanmiddag naar verwachting met 1 tot 2 cent. Varkensvlees levert volgende week iets meer op dan deze week. Schouders, ribben en nekken leveren iets meer op. Een groot aanbod van vleesvarkens kan een prijsverhoging nog in de weg staan. Duitse vleesvarkenshouders leverden gisteren en vandaag plotseling meer slachtdieren, omdat zij een prijsverhoging verwachten. De varkensprijzen, die de Duitse slachterijen vrijdagmiddag bekend maken, gelden immers al sinds donderdag van de lopende week tot en met de woensdag van de week daarna. Wat de Nederlandse varkensslachterijen volgende week met hun varkensprijzen doen, is nog onduidelijk. Deze week houden de Duitse slachterijen en Vion West hun varkensprijzen onveranderd, terwijl de kleine Nederlandse slachterijen hun prijzen met 2 cent per kilo verhogen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ronald

    Vorige week werd vlees ook al enkele centen duurder, desondanks Duitse slachterijen + VION-NL prijs gelijk. Als volgende week vlees opnieuw duurder met enkele centen, dan gaat varkensprijs toch met 3-4 cent omhoog??

  • no-profile-image

    pieter

    dat zou je wel zeggen Ronald. Maarja de vion's in de wereld zullen wel weer hun eigen zakken vullen......

Of registreer je om te kunnen reageren.