Varkenshouderij

Achtergrond 173 x bekeken

Staking dreigt bij Vion Groot-Brittannië

De Britse vakbond Unite wil een staking uitroepen bij Vion UK tegen de aangekondigde ontslagen van 820 man.

Unite vindt dat Vion de situatie bij haar Britse activiteiten als geheel moet bekijken en niet per fabriek moet ingrijpen. Unite stuurt haar leden bij Vion UK deze week een verkiezingsbiljet waarmee zij kunnen stemmen over een stakingsvoorstel. Dat heeft een woordvoerster van de bond in Londen bevestigd. De resultaten worden binnen drie weken verwacht.

Vion UK heeft onlangs aangekondigd 820 van de werknemers te ontslaan bij het voormalige Grampian Foods Group dat in 2007 werd overgenomen. Bij een fabriek voor varkensvlees en vleeswaren in Haverhill in Suffolk verdwijnen 470 banen en daarnaast gaan er 200 weg in Malton in Noord-Yorkshire en nog eens 150 in het Schotse Cambuslang.

Volgens de vakbond zijn die maatregelen niet nodig omdat de voedingssector stand weet te houden tijdens de recessie.

Of registreer je om te kunnen reageren.