Varkenshouderij

Achtergrond 490 x bekeken

Nieuwe grote korrel levert hoger saldo

Fransen Gerrits komt met een nieuwe brok voor vleesvarkens op de markt, de Impuls Max. Deze brok zorgt voor een hoger saldo bij Tempo-varkens.

Dat grote korrels sneller verzadigen dan kleine, staat vast. Varkens slikken dikke korrels minder snel door. Aan de brij- en droogvoerbak vreten vooral Tempo’s vaak onnodig veel. Reden voor voerfabrikant Fransen Gerrits om onder de naam Impuls Max korrels te persen met een diameter die 1 millimeter groter is dan bij regulier voer. Dit type voer komt vooral in de afmestfase tot zijn recht.
Uit proeven van de fabrikant blijken grote korrels een voordeel op te leveren van €4,99 per afgeleverd varken, door lagere voerkosten, een betere voederconversie en meer daggroei. Impuls Max is niet duurder dan gewone brok.

Meer informatie:

Twan van de Moosdijk 06-21241736

Geert Wouters 06-22521061

www.fransengerrits.nl

De Impuls Max-brok is 1 millimeter groter in diameter dan standaard-vleesvarkenbrok.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.