Varkenshouderij

Achtergrond 193 x bekeken 5 reacties

NVV-biggenprijs niet omhoog

De biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders blijft voor volgende week onveranderd op 55 euro per stuk. De vraag naar biggen bij vleesvarkenshouders is weliswaar goed, maar de dieren zijn relatief duur ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. Daardoor ontstaat er meer weerstand bij vleesvarkenshouders om meer voor de biggen te betalen. De NVV-biggenprijs ligt nu 8 euro per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  biggenprijs moet minstens 10 euro af , wil je er nog iets aan over houden, jammer genoeg voor de fokkers!!!!!!

 • no-profile-image

  john

  eerst zaaien dan oogsten, zaad is nu duur jammer voor de mesters. mijn biggen kunnen nu voor meer geld naar oost europa. jammer voor de vaste koppeling. Biggen gebrek betekent uiteindelijk vleesgebrek en een betere prijs. nog even volhouden mesters dat hebben de fokkers vorige zomer ook gedaan.

 • no-profile-image

  roy

  kijk dit is dus een domme uitspraak biggen min 10 euro het probleem bij de mesters is dat de opbrengst prijs te laag is en kosten voor voer en mest nog lager moeten dan dat ze nu al zijn. en voor iedereen geldt dat de de kosten voor huisvesteing straks of nu al flink gaan stijgen ( ammoniak en welzijn ect.) maar om je biggen producent zo onderuit te halen door hem alweer de biggen onder de kostprijs te verkopen noem ik schandalig. ik zou voor u zeggen ga ze zelf maar fokken kom je er wel achter.

 • no-profile-image

  boertje

  Let maar op fokkers nog 4 a 6 weken als de vleesvarkens dat niet 20 c duurder zijn valt de biggen prijs in een diep gat
  hebt

 • no-profile-image

  willem

  wat zijn jullie een stelletje stumpers zeg, schijnbaar geen echte boeren want die hoor je meestal niet. Jullie moeten niet zoveel geld met de stront weg geven.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.