Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Eigen vermogen DGB in 2007 gedaald

Het eigen vermogen van De Groene Belangenbehartiger (DGB) is in 2007 gedaald van 219.730 euro naar 305.587 euro negatief.

Dat blijkt uit stukken gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Volgens NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg, die namens DGB reageert, is dit een gevolg van de sterke groei van DGB en de verhuizing naar een nieuw pand in Hardenberg. "Die opschaling heeft DGB niet allemaal uit eigen middelen kunnen financieren."

DGB heeft zich in 2007 van energiebemiddelaar ontwikkeld tot een zelfstandige partij op de energiemarkt onder toezicht van de DTe, de waakhond voor de energiemarkt. "Doordat het bedrijf zelf energie inkoopt en doorverkoopt moet er meer voorgefinancierd worden. Er hoort een heel andere cashflow bij."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  As je uitbreid en investeerd kan het het vermogen dalen dit is geheel normaal. Kan zeer positief zijn voor de komende jaren wat meestal de bedoeling is.

 • no-profile-image

  sander

  leve de lto en de vriendjespolitiek jammer! volgens mij zit de journalist ook ergens in met de vuist, daar waar hij niet hoort!! onafhankelijk blijven hé

 • no-profile-image

  anne

  wie dit nog snapt mag het uitleggen

 • no-profile-image

  Ben

  Anne is Annechien ten Have voor de mensen die haar nog niet kennen. Eerst geld smijten bij het PVV en nu DGB kapot maken. Lekkere tante!

 • no-profile-image

  boer

  Typische reactie van anne die prima past bij lto leden. Vooral niet investeren, stel je voor dat ons eigen vermogen daalt. Gelukkig z\ijn dit niet de blijvers en vallen snel af. Wat betreft DGB, volgens mij is dit de enigste organisatie die dus niet over de ruggen van boeren enorme winsten behaalt..... Kijk maar eens naar lto stroom ed, veeeeeeeeeeeeeeeels te duur.......

 • no-profile-image

  bert

  kijk via energie vergelijk of de dgb wel zo goedkoop is voor de boeren?
  dus niet.; daar is het wel voor op gericht.
  de olie prijs is flink gezakt. maar ook de dgb doet met de rest mee. om de prijs gewoon hoog te houden. ik heb op gezegd bij de dgb. omdat ze duurder zijn dan de energie bedrijven die ze eerst zwart maakten. ze willen wel winst maken over de rug van de leden. net als lto. allerlei bedrijven oprichten, om ook een super macht te worden, waar boeren weer niks aan hebben

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.