Varkenshouderij

Achtergrond 182 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs niet omhoog

De Duitse varkensprijzen blijven volgende week onverwacht onveranderd op € 1,38 per kilo geslacht gewicht. Iedereen in de varkenssector had een prijsverhoging met 2 tot 3 cent per kilo verwacht, omdat het aanbod van vleesvarkens krap is. De gelijkblijvende Duitse varkensprijs is een forse tegenvaller voor de vleesvarkenshouders. Zij hebben een hogere opbrengst voor hun slachtrijpe dieren hard nodig om uit de verliezen te komen. Varkensvlees levert volgende week 1,5 cent per kilo meer op. Nekken, ribben, levers en trimmings leveren 5 cent per kilo meer op. Voor hammen en schouders ontvangen de slachterijen 2 tot 3 cent meer. Hazen noteren 25 cent per kilo hoger. De opbrengst van de overige onderdelen blijft onveranderd. De Duitse varkensprijs ligt nu 9 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar rond deze tijd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    voske

    Hoe is het te verklaren dat de vleesvarkens s morgens nog 3 cent duurder worden door de positieve ontwikkelingen in de markt, en dat er een paar uur verder ineens niets meer van overeind staat. Ik voel me zo langzaamerhand wel een beetje zwaar besodemieterd door de criminelen in varkensland.

  • no-profile-image

    Derk Klein Kranenberg

    Het is inderdaad heel vreemd dat het de Duitse organisatei van varkenshouders ISN niet is gelukt om de varkensprijs omhoog te krijgen. Varkensvlees levert immers 1,5 cent per kilo meer op. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens niet ruim. Derk.

Of registreer je om te kunnen reageren.