Varkenshouderij

Achtergrond 201 x bekeken 2 reacties

Duitse varkensprijs 2 cent hoger

De Duitse varkensprijzen stijgen vandaag met 2 cent naar € 1,40 per kilo geslacht-gewicht. Varkensvlees levert volgende week 1,5 tot 2 cent per kilo meer op dan deze week. Voor varkenshammen en -buiken ontvangen de slachterijen 2 tot 3 cent per kilo meer. De opbrengst van varkensribben stijgt met 10 cent per kilo. Trimmings noteren 5 cent per kilo hoger. De opbrengst van de overige onderdelen van het varkenskarkas blijft onveranderd. Het aanbod van vleesvarkens is bovendien niet groot. De Duitse varkensslachterijen moeten nog 2 cent per kilo inlopen op de kleinere Nederlandse varkensslachterijen. Die verhogen hun varkensprijzen deze week met 2 cent per kilo, terwijl de varkensprijzen in Duitsland onveranderd bleven. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 9 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    knorrende boer

    moet eens afgelopen zijn om te vermelden wat de prijs vorig jaar was.

  • no-profile-image

    Derk Klein Kranenberg

    Varkenshouders vinden het vaak interessant om te weten wat de varkensprijzen een jaar geleden waren. Dat deze vergelijking op dit moment niet leuk is, begrijp ik helemaal. Derk.

Of registreer je om te kunnen reageren.