Varkenshouderij

Achtergrond

Deense varkensprijs niet hoger

Het Deense vleesbedrijf Danish Crown houdt zijn varkensprijs voor volgende week onveranderd op € 1,101 per kilo. Vraag en aanbod van vleesvarkens zijn in Denemarken goed in evenwicht met elkaar. Het uitblijven van een prijsverhoging is opnieuw een tegenvaller voor de vleesvarkenshouder. Zij rekenen op een prijsstijging van vleesvarkens rond deze tijd. Nederlandse varkensslachterijen volgen het voorbeeld van Danish Crown volgende week naar verwachting. Zij zullen hun varkensprijzen dus ook niet verhogen. De varkensprijs stijgt normaal gesproken vanaf maart. Daarom betaalden vleesvarkenshouders 4 maanden geleden relatief hoge prijzen voor biggen. De varkensprijs is dit jaar tot nu toe echter nog niet gestegen. Door de relatief dure biggen leggen de vleesvarkenshouders daarom flink geld toe op hun afgeleverde slachtrijpe dieren. De prijs van Danish Crown ligt nu 9,4 cent per kilo lager dan een jaar geleden.
De varkensprijs op de Franse veiling Marché Porc Breton stijgt vandaag met 0,1 cent naar € 1,162 per kilo. In Frankrijk is wel wat ruimte voor een geringe prijsverhoging. Dat is in ieder geval een klein lichtpuntje.
Het Italiaanse Mantova noteert vandaag 1,5 cent per kilo lager dan twee weken geleden met € 1,065 per kilo. De biggenprijs in Mantova daalt met een halve euro naar 65 euro per stuk.

Of registreer je om te kunnen reageren.