Varkenshouderij

Achtergrond 358 x bekeken

DPP-biggenprijs halve euro hoger

De DPP-noteringscommissie verhoogt haar biggenprijs voor deze week met een halve euro naar 41 euro per stuk. Sommige biggenhandelaren verlagen hun toeslagen op de DPP-prijs echter. Als dat het geval is, leveren de biggen niet meer geld op. Bij gelijkblijvende toeslagen krijgen vermeerderaars wel meer geld voor hun biggen als zij die verkopen op de DPP-prijs. De toeslagen op de biggenprijs zouden een waardering moeten zijn voor de extra kwaliteit en koppelgrootte.
In Nederland leggen sommige vleesvarkenshouders geen biggen op, omdat zij de dieren te duur vinden ten opzichte van de opbrengst van vleesvarkens. De export van Nederlandse biggen naar Zuid- en oost-Europa loopt daarentegen goed. Zuid-Europese vleesvarkenshouders hebben hun stallen nog lang niet vol voor de opleg voor het toeristenseizoen. In Oost-Europa is het wat minder koud. Dat stimuleert de opleg van biggen bij Oost-Europese vleesvarkenshouders. De afzet van varkensvlees loopt, ondanks goede verwachtingen daarover, nog niet beter. Zolang de varkensprijzen niet verder stijgen, zullen de biggenprijzen ook niet meer omhoog gaan. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 3,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.