Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Biografie van een varken

Yvonne Kroonenberg heeft een nieuw boek geschreven waarin ze het leven van het varken van geboorte tot slacht beschrijft.

Yvonne Kroonenberg heeft een nieuw boek geschreven waarin ze het leven van het varken van geboorte tot slacht beschrijft.
Met het boek Alleen de knor wordt niet gebruikt wil ze de lezers overtuigen om meer eerbied te krijgen voor het stukje vlees op hun bord. Ook wil de schrijfster de consument meegeven dat hij invloed heeft op de omstandigheden waarin een varken leeft en sterft.
Tijdens het schrijven van het boek kwam Kroonenberg, psychotherapeut en romanschrijfster, er achter dat er niets van het varken verloren gaat, vandaar de titel van het boek.

Tijdens de vele bezoeken die Yvonne Kroonenberg aflegde voor haar boek, werd zij vergezeld door een medewerker van Stichting Varkens in Nood, die sommige locaties op camera vastlegde.
Bekijk hier de video.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arjen van Diepen

    Mijn interesse werd gewekt door de kop van het interview met Mevrouw Kroonenberg. We exploiteren zelf 2 supermarkten en werken daar zelf in, dus ik was benieuwd waarom ik oprecht slecht ben.
    Ja, wij verkopen varkensvlees, ja wij "stunten" met varkensvlees, maar ik ben één van de eerste die op een verandering van de consumentenvraag zal reageren. Ben ik daarom slechter dan de varkenshouder of degene die een karbonade op zijn bord wil voor €2,25 per kilo. Dat denk ik van niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.