Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Vion-varkensprijs min 4 cent

Het varkensvleesconcenr Vion verlaagt zijn varkensprijs deze week met 4 cent naar € 1,22 per kilo. Het prijsverschil tussen Vion Nederland en Vion Duitsland loopt daarmee op naar 14 cent per kilo. Vion Duitsland houdt zijn varkensprijs deze week onveranderd op € 1,36 per kilo. Het varkensaanbod is wat ruimer dan in de voorgaande weken, omdat vleesvarkenshouders hun dieren zwaarder af kunnen leveren binnen het Good Farming-programma van Vion. Varkensvlees levert deze week 2,7 cent per kilo minder op dan vorige week. Vion moet zijn varkensprijs van vorige week nog met 2 cent per kilo corrigeren, omdat varkensvlees toen ook minder geld opbracht en de kleine varkensslachterijen hun prijzen met 2 cent per kilo verlaagden. De Vion-varkensprijs ligt deze week 5 cent per kilo onder het niveau van een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  waf waf

  verwijderd. niet terzake doende (RB)

 • no-profile-image

  over de

  Het is niet vion zijn schuld. Blijkbaar zijn er nog steeds boeren die leveren aan vion (scheldkanonnade verwijderd, RB). Lees ook maar eens dat artikel in de boerderij van vorige week.

 • no-profile-image

  verdoofd

  ik heb 950 euro terug ontvangen van dat verdoofd castreren maar heb 1130 betaald en omdat ik landbouw regeling heb ben ik die btw van 180 euro dus kwijt , kan dit zomaar of moet ik mijn mond gewoon houden , zijn er hier meer boeren niet mee eens ???

  OPMERKING VAN REDACTIE (RB): dit is een prima vraag, maar hoort hier niet thuis. Verzoek: plaats deze in de vraagbaak (www.vraagbaak.boerderij.nl) reacties op deze vraag in dit draadje worden verwijderd.

 • no-profile-image

  x

  verwijderd, antwoord op vraag mbt castratievergoeding, dus niet terzake (vion varkensprijs) doende (RB).

 • no-profile-image

  down under

  Verwijderd, niet terzake doende (betrof vergoeding castratie, RB).

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Zie ik nou +4 staan in het overzicht?

 • no-profile-image

  valt

  verrek nog waar ook scheeld dus 8 cent

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  De Vion-prijs is inderdaad min 4 cent. De fout is inmiddels hersteld. Derk

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.