Varkenshouderij

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

Vion bood 1,3 miljard voor Tönnies

Het varkensvleesconcern Vion heeft in oktober 2007 een bod van 1,3 miljard euro gedaan op zijn Duitse concurrent Tönnies. Daarmee wilde Vion destijds marktleider in Europa worden. Dat meldt de Westdeutschen Allgemeine Zeitung.
Zowel Vion als Tönnies reageerden in 2007 niet op de berichten over het overnamebod van Vion. Inmiddels is Vion qua aantal slachtingen marktleider in Europa. Het bedrijf slacht meer varkens dan het Deense varkensvleesbedrijf Danish Crown, de voormalige nummer 1 van Europa op het gebied van het aantal varkensslachtingen.

Foto

Eén reactie

 • no-profile-image

  veva

  Aan alle producenten en aanverwanten,
  VION WENST ALLEENHEERSER TE WORDEN VAN DE VARKENSMARKT
  WE KUNNEN DIT NIET DULDEN, HIERTEGEN MOETEN WE INGRIJPEN!
  Het artikel uit De Boerderij verduidelijkt de strategie van Vion. De beschouwingen van de journalist bevestigen wat ook wij al een jaar lang aan de kaak stellen: Vion heeft als enige doelstelling de nummer 1 te worden om de prijzen te kunnen verlagen!
  Vion drukt énorm op de prijs, dit wordt in het artikel bevestigd : "Vion kan dit in Nederland wel" en wenst dit in de toekomst nog op grotere schaal (Europees) door te drijven.
  Het is aan ons om die toestanden een halt toe te roepen!! Zo'n marktmonopolies kunnen wij niet aanvaarden!! HET IS IMMERS AL 5 OVER TWAALF!
  De varkenssector zit al 2 jaar in het slop. Als dit zo nog langer doorgaat, dan staat ons land en Europa een catastrofe te wachten. Wat begon als een financiële en economische crisis zou wel eens kunnen eindigen in een voedselcrisis. Moet het zover komen???
  In deze problematiek moet iedereen zijn
  verantwoordelijkheid nemen!!!
  Waarop wachten we nog?
  Wanneer u uw varkens verkoopt aan dergelijke gewetenloze spelers
  dan delft u uw eigen graf en dat van de sector!!!
  Daarom vragen wij massaal alle leveringen aan Vion zo snel mogelijk
  te stoppen.

  Dank voor uw medewerking,
  Namens 'De Vereniging voor Varkenshouders' vzw,
  Geert Wallays, Voorzitter.


  Perscontact: Geert Wallays, Voorzitter
  Gsm: 0495/23 77 86

Of registreer je om te kunnen reageren.