Varkenshouderij

Achtergrond 138 x bekeken

Varkensprijs niet lager

De varkensprijs blijft volgende week onvranderd. Het aanbod van vleesvarkens is normaal, maar ruim voldoende voor de vraag. Varkensvlees levert 1 cent per kilo minder op. Vooral; schouders en middels leveren minder geld op. Door de hevige strijd om het vleesvarken blijven de varkensprijzen in Duitsland onveranderd. Of de Nederlandse slachterijen de Duitsers volgens met hun varkensprijzen is onduidelijk. Deze en vorige week weken zij met hun prijzen af van de Duitse varkensnoteringen. Vion hield zijn varkensprijs vorige week onveranderd, maar moest deze notering deze wek helaar verlagen met 4 cent per kilo. De andere varkensslachterijen verlaagden hun varkensprijzen deze en vorige week met 2 cent per kilo.
Clemens Tönnies heeft in 2007 een bod van 1,3 miljard euro van Vion op zijn Duitse slachterij afgewezen. Vion probeerde zijn marktaandeel met dat bod te verhogen. dat is niet gelukt.

Of registreer je om te kunnen reageren.