Varkenshouderij

Achtergrond 185 x bekeken 2 reacties

Varkensprijs gelijk tot iets lager

De varkensprijs blijft volgende week gelijk of daalt iets. Varkensvlees levert 1 tot 2 cent per kilo minder op. Vooral de opbrengst van schouders en middels staat onder druk. Het aanbod van vleesvarkens is normaal. Doordat er minder Nederlandse varkens naar Oost-Europese landen gaan, omdat de waarde van de munten in die landen gedaald is, blijven er meer dieren in Nederland. Als de Duitse slachterijen hun varkensprijzen vanmiddag niet verlagen, zullen de Nederlandse varkensprijzen ook onveranderd blijven.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    knor

    Dat de vleesvarkens omlaag gaan heeft de volgende reden....wij moeten inleveren door de stunts van de supermarktketens. Kortom onze belangen worden verkwanselt door het slechte verkoop technieken van slachterijen. Ach als de slachterijen etc. zelf maar wat overhouden, die boer mag wel interen?

  • no-profile-image

    een knorrende maag

    laten de slachterijen maar eens hun ware aard zien. vion verloor al marktaandeel. gunnen ze de boeren een boterham, of kijkt men alleen naar hun eigen marge. Bij ons wordt al gezegd : vion is: varkenshouders intereseert ons niets? _

Of registreer je om te kunnen reageren.