Varkenshouderij

Achtergrond 202 x bekeken 1 reactie

Varkenshandel verloopt stroef

De vleeshandel, vooral naar Italië, verloopt moeilijk. Dat heeft gevolgen voor de varkenshandel in Nederland. Deze verloopt daardoor stroef en zit behoorlijk vast. Wellicht is er vanaf volgende week een lichte stijging te verwachten., doordat er weer wat meer ruimte komt op de vleesmarkt.
Ook in de landen om ons heen is het vrij rustig. In Frankrijk is de vraag goed met een licht afnemend aanbod. De Belgische prijs is iets naar beneden bijgesteld. Dat heeft vooral te maken met problemen bij de export naar Rusland. Ook in Spanje en Oostenrijk voldeed het aanbod aan de vraag, wat een stabiele prijszetting teweeg brengt.
In Nederland is het varkensvlees deze week tegen lagere prijzen weggegaan. Vooral de schouders, wangen en hammen noteerden lager. De be- en verwerkers kunnen hun product moeilijk afzetten. Op een heel varken wordt daardoor al gauw 1 tot 1,5 cent per kilo minder geld betaald. De oorzaak van deze moeilijke prijsvorming ligt deels in de export, waar de vraag is weggevallen bij een toch ruim aanbod.
Be- en verwerkingsbedrijven werken niet op volle kracht, vanwege vakantieperikelen en carnaval. De druk op de varkensprijs blijft daardoor in stand, met het gevolg dat de noteringen op het huidige niveau blijven hangen. Vanaf volgende week wordt een lichte stijging verwacht.

Prognose

Vleesvarkens onveranderd

Dick Duindam

Eén reactie

  • no-profile-image

    kenner

    belgie is onveranderd

Of registreer je om te kunnen reageren.