Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

VVD-lijsttrekker: Ramekers wil handen vrij houden

Jos Ramekers wil nu eerst zijn aandacht kunnen geven aan de wachtgeldregeling die hem deze week als oud-productschapsvoorzitter is toegekend.

Die verklaring geeft lijsttrekker Hans van Baalen voor Ramekers' besluit eerder vandaag zich terug te trekken van de VVD-kandidatenlijst voor de Europese Verkiezingen. Ramekers geeft zelf als reden op de commotie die over de wachtgeldregeling is ontstaan.

Van Baalen zegt dat Ramekers zich nu ook zelf met die regeling wil bezig houden en dat hij dat kennelijk niet goed vindt passen bij zijn kandidatuur. "Hij wil zijn handen vrij houden". Het lijkt er op dat Ramekers het hem opgelegde wachtgeld juridisch gaat aanvechten, maar dat zegt Van Baalen niet te weten.

De VVD-lijsttrekker weet niet of de VVD Ramekers een beetje heeft geholpen om tot zijn besluit tot terugtreden te komen. "Er is een gesprek geweest tussen hem en partijvoorzitter Ivo Opstelten. In dat gesprek zijn alle voors en tegens afgewogen.".

Van Baalen betreurt Ramekers’ terugtreden. "Het is een goede man, met veel ervaring."

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    terugtreden is de juiste beslissing,deze commotie heeft deze man zelf over zich heen laten komen,hij heeft zijn reputatie zelf te grabbel gegooid

Of registreer je om te kunnen reageren.