Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

Tönnies: toch kwalijke rol Vion bij fraudeverdenkingen

Vleesconcern Tönnies houdt vol dat Vion via een tussenpersoon een kwalijke rol heeft gespeeld bij de verdenkingen omtrent bedrog van de afnemers en leveranciers die sinds september 2007 door jusititie worden onderzocht.

Dat verklaart Tönnies in het Duitse weekblad Ernährungsdienst. Een woordvoerder van het concern zegt dat het er steeds meer op lijkt dat de affaire niet via justitie, maar door doelgerichte indiscrete uitlatingen in de media uitgevochten wordt.

"Het onderzoek loopt nu al meer dan anderhalf jaar en de verdenkingen zijn nog steeds niet bevestigd. Daarentegen lijkt het duidelijk dat de belangrijkste informant (...), door onze grootste concurrent Vion is betaald op basis van een schijncontract." De informant heeft volgens Tönnies met onhoudbare verdachtmakingen ervoor gezorgd dat justitie aan het onderzoek begonnen is.

Het onderzoek wordt geleid door het openbaar ministerie in Bochum. De officier van justitie gaat ervan uit dat de resultaten in april of mei op tafel kunnen worden gelegd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Deutschland ooh Deutschland

  Gammelfleisch sind sie vielleicht vergessen Her Tönnies.
  Dass war keine Vion-sache.
  Erst mal abwarten was dass urteil is vom gericht. Und dann hören wir gerne was Sie zu sagen haben Her Tönnies. Biss dann.

 • no-profile-image

  peter

  Wann es wirklich stimmt dass die Firma VION bewusst beabsichtigt hat die Firma TONNIES unzurecht zu belasten, soll der Richter nicht nur alle Kosten die gemacht worden sind von der Firma VION bezahlen lassen, sondern auch diese Firma die Unkosten die die Firma Tonnies hat um Ihren Ruf wieder herzustellen bezahlen.

Of registreer je om te kunnen reageren.