Varkenshouderij

Achtergrond 167 x bekeken 2 reacties

Teleporc-varkensprijs min 5 cent

De varkensprijs op de Duitse veiling Teleporc daalt vandaag met 5 cent naar € 1,35 per kilo. Deze daling geeft aan dat het met de stemming op de Duitse varkensmarkt nog niet goed gesteld is. De afzet van varkensvlees loopt moeizaam. Nederlandse slachterijen verwachten dat de varkensprijs volgende week nog eens iets omlaag moet. De kleine slachterijen Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat verlagen hun varkensprijzen deze week met 2 cent per kilo, terwijl Vion 4 cent van zijn prijs afhaalt. Vion hield zijn varkensprijs vorige week onveranderd, terwijl de kleintjes hun prijzen toen ook met 2 cent per kilo verlaagden. Vion kan zijn prijs deze week niet handhaven, vanwege de slechte verkoopmogelijkheden van varkensvlees. Vion heef in ieder geval wel zijn uiterste best gedaan om zijn varkensprijs zo lang mogelijk overeind te houden. De Teleporc-prijs ligt deze week 6 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jan

  vion doet zijn best zeg je Derk , kan zijn

  maar hoe denk je dat de producenten verder kunnen denk je ............... Het is niet 5 na 12 , maar het is hopeloos aan het worden . laat ons zeggen dat Vion binnenkort veel minder zal moeten slachten wegens opgedroogd aanbod ( falingen)

 • no-profile-image

  Eric

  Wat denk je, die C1000 dumpactie moet terugverdiend worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.