Varkenshouderij

Achtergrond 381 x bekeken

Maatschap levert deel van de uien af

De chauffeur (en zijn dochter) houden toezicht op het laden van de uien van de maatschap Hein en Ferry Hegge in Kloosterburen in Groningen.

De maatschap levert deze week vier vrachten aan Waterman Onions, zegt Ferry Hegge. "In oktober hebben we twee vrachten geleverd. Er zitten nog vijf in de bewaring. Ondanks de lage prijzen telen we dit jaar weer 5,5 hectare uien." Foto Jan Bouwman

Ondanks de mindere economische tijden was de stemming op de eerste tuinbouwrelatiedag in Gorinchem optimistisch. Dat vertelt Sonja Muyres-Teelen (links), hoofd communicatie van de Best Fresh Group. Van de groep zijn Valstar, Fruit World en Bio World op de beurs vertegenwoordigd. Fruit World introduceerde in de evenementenhal Gorinchem de baby-kiwi, ook bekend als de kiwi-druif. Het vruchtje wordt in Chili gekweekt, is enkele centimeters groot en heeft een gladde huid. De eter hoeft hem dus niet te schillen. Foto William Hoogteyling

Deze pasgeboren biggen hebben er geen idee van, maar zij moeten zorgen voor het voortbestaan van het met uitsterven bedreigde ras British Lop Pigs. Dit ras staat vooral bekend om de hoge kwaliteit bacon. De Lop-varkens verliezen echter terrein aan hoogproductievere en sneller groeiende rassen, waardoor er nog maar 267 geregistreerde zeugen zijn. De biggen horen bij een worp van tien. Foto BNPS

Een medewerker van Van der Harg-Van Winden uit Bemmel snijdt de eerste groene paprika van de belichte teelt op het bedrijf. De vruchtgroente is van het rode ras Spider. De teler snijdt de eerste vruchten echter groen af om de plant niet te veel te belasten vroeg in het seizoen. Het paprikabedrijf zet af via afzetorganisatie The Greenery. De prijzen zijn volgens het bedrijf matig aan het begin van het seizoen. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.