Varkenshouderij

Achtergrond 217 x bekeken 4 reacties

Kortzichtige boycot

De boycot-actie van de Belgische Vereniging voor Varkenshouders (Veva) jegens Vion is niet alleen ongenuanceerd, maar stoelt ook op verkeerde gedachten.

De organisatie heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar die spreekwoordelijke klepel hangt. Bovendien zet zij zichzelf buitenspel.
De Veva ageert woedend op een artikel in weekblad Boerderij, waarin de redactie op eigen gezag de strategie van Vion analyseert. De hoofdlijn is dat het vleesconcern, nu het de Nederlandse markt beheerst, ook marktleider wil worden in Duitsland en België.

Dat streven is geen enkel bedrijf kwalijk te nemen. Anderzijds moet dat marktleiderschap niet tot arrogantie leiden - Vion dient terdege het bij boeren onder druk staande imago in de gaten te houden. Helemaal omdat Vion nog altijd als boerenbedrijf wordt gezien, hoewel het géén coöperatie is.

De Belgische varkenshouders vinden dat zij worden weggedrukt door een monopolist. De Belgen moeten zich beter organiseren: door weg te lopen en een inhoudelijke discussie met Vion uit de weg te gaan, vervreemden zij zich van Vion, dat elders op zoek zal gaan naar varkens. Deze kortzichtige reactie, die voortkomt uit de zeer moeizame situatie in de sector, kan dus een averechts effect hebben.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Is deze redacteur in dienst van vion??

 • no-profile-image

  s

  het is toch algemeen bekend dat concentratie aan de vraag of aanbod zijde ( in dit geval vraag ) lijdt tot meer macht en niet bij uitzondering leidt tot misbruik van macht........

 • no-profile-image

  mark 2

  Dit verhaal klopt niet !

  Jullie beweren met dit schrijven dat " vion alle macht al in bezit heeft "
  Heb zelfs de indruk dat iedere Redacteur van boerderij droomt van VION AAN DE TOP

 • no-profile-image

  bert

  als nu de anderen slagerijen ook eens op maandag de prijzen bekend maken. op een zelfde tijd stip. en niet eerst afkijken. en gewoon net er boven en dan weer net er onder. ik lever niet aan vion. maar geloof me. de anderen zijn net zo en of grotere boeven. ze praten lelijk over vion. en dan zelf stiekem nijpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.