Varkenshouderij

Achtergrond

IKB Varken positief over opname kwaliteitssysteem

Het College van deskundigen van IKB Varken is in principe positief over de opname van het kwaliteitssysteem Dierwaardig Vervoer in de IKB-regeling.

Het college heeft regelinghouder CBD echter wel aangeraden om de zaak voor te leggen aan de stuurgroep IKB Varken.
Het college adviseert na overleg en overweging van de feiten de IKB-regelinghouder CBD, die vervolgens een besluit neemt. ”We hebben wel een positief advies gegeven, maar het is een heel genuanceerd advies”, zegt Vincent Cornelissen van het college van deskundigen. ”We hebben CBD aangeraden om de kwestie aan de stuurgroep voor te leggen.”
Directeur Van van der Weg van CBD verwacht binnen afzienbare tijd een beslissing te kunnen nemen. ”We wachten het oordeel van de stuurgroep af. Er spelen verschillende overwegingen, zoals bijvoorbeeld de twijfels van de Dierenbescherming. Als eindverantwoordelijke wil ik voor zorgvuldigheid zorgen en dan is het verstandig om er in zo’n geval extra naar te kijken.” Van der Weg zegt dat een positief advies van het college van deskundigen normaal gesproken gevolgd wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.