Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Geen toezeggingen van EZ over kabelwet

LTO Nederland heeft om tafel gezeten me het ministerie van Economische Zaken om te praten over de nieuwe kabelwet. Deze wet verplicht boeren bij bewerken van landbouwgrond zich eerst te melden bij het kadaster.

"Het was een informatief gesprek”, vertelt LTO’r Gerbrand van ’t Klooster. Toezeggingen heeft het ministerie niet gedaan laat hij weten.
Tijdens het gesprek is maar even gesproken over waarom LTO niet gevraagd is mee te helpen met de totstandkoming van de wet. "Wij willen niet terugkijken, maar juist vooruit”, aldus Van ’t Klooster.

Het ministerie beantwoord mogelijk deze week de Kamervragen van de SGP. Dan zal duidelijk zijn of het ministerie bereid is de wet aan te passen, zodat niet alle boeren zich hoeven te melden bij het kadaster als ze ondiepe grondbewerkingen verrichten. Nadien gaat LTO weer om tafel met het ministerie.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    werkhiertochnietaanmee

    is dit geen mosterd naar de maaltijd.dat boeren hier niet aan mee werken spreekt voorzich.hebben dan al onze vertegenwoordigers van de landbouw liggen slapen.zij worden slapend beloont.dit kunnen wij toch niet accepteren,want morgen wordt alles terug gedraait en dan staan ze wel met de borst vooruit.loon naar werken

Of registreer je om te kunnen reageren.