Varkenshouderij

Achtergrond

Dierenbescherming blij met initiatief Veetrans

De Dierenbescherming is blij met het initiatief van belangenbehartiger voor veetransporteurs Veetrans om met een eigen kwaliteitssysteem voor het veevervoer te komen. Dat meldt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming.

Het Veetrans-systeem moet een alternatief zijn voor het systeem Dierwaardig Transport dat Saveetra en de NBHV vorig jaar in de markt zetten. Ook COV en CBL staan welwillend tegenover het systeem van Veetrans. Veetrans riep gistermorgen COV, CBL en Dierenbescherming op niet akkoord te gaan met een koppeling van IKB varken en Dierwaardig Transport. Het hoopt over twee maanden het nieuwe systeem te presenteren.

CBL, COV en de Dierenbescherming hebben forse kritiek op Dierwaardig Transport. Ze hebben twijfels geuit over ondermeer de sanctionering, de onafhankelijkheid van het college van deskundigen en het gebrek aan controles onderweg via GPS, en het toezicht op rij en rusttijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.