Varkenshouderij

Achtergrond 2 reacties

DPP-biggenprijs nog niet omhoog

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 40 euro per stuk. Voor de verschillende soorten biggen is het marktbeeld wat wisselend. Grote koppels biggen voor all in all out-stallen gaan goed van de hand. De afzet van de kleine koppels dieren, die normaal gesproken naar Spanje en Polen gaan, staat zwaar onder druk. Middelgrote koppels gaan strowver van de hand. Oost-Europese afnemers vragen wel Nederlandse biggen, maar bieden daar in euro's minder geld voor, omdat de koers van hun munten onder druk staat. Door het uitblijven van een verhoging van de varkensprijs, kan de biggenprijs ook niet omhoog. De afzet van varkensvlees staast deze week onder druk. Vion houdt zijn varkensprijs nog onveranderd, maar bij Hilckmann daalt die met 2 cent per kilo. Vion geeft voor hammen een plus van 2 cent per kilo op. Bij de andere varkensslachterijen staat de opbrengst echter onder druk. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 14,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  vette big

  Derk, hou alstublieft op met dat semi-positieve gelul over de biggenprijs.
  Iedereen weet toch waneer de varkensprijs ( slachtvarkens) daald, de biggenprijs alleen nog maar gelijk kan blijven of zal dalen.
  Laten we realiteit onder ogen zien, en niet de kop in het zand steken.

 • no-profile-image

  Jan

  Tsja, Derk het is ook nooit goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.