Varkenshouderij

Achtergrond 169 x bekeken

DPP-biggenprijs niet omlaag

De DPP-biggenprijs blijft deze week onveranderd op 40 euro per stuk, ondanks de daling van de varkensprijzen met 2 tot 4 cent per kilo. Nederlandse en Oost-Europese vleesvarkenshouders leggen nog volop biggen op. Zij kijken echter wel kritisch naar de toeslagen op de biggenprijzen, omdat het rendement op hun bedrijven zwaar onder druk staat. Varkenshouders in Oost-Europa hebben nog hoop op een verbetering van de varkensprijzen over enige tijd. Duitse varkenshouders leggen daarentegen veel minder biggen op, omdat zij minder positief gestemd zijn. Zij bestellen de dieren af of schuiven ze door. Spanje is niet of nauwelijks in beeld als afzetmarkt voor Nederlandse biggen, ondanks een kleine verhoging van de Spaanse varkens- en biggenprijzen.
De afzet van varkensvlees loopt moeizaam. Alleen een betere afzet van varkensvlees en een daaruit voortvloeiende verhoging van de varkensprijs kan voor een stijging van de biggenprijs zorgen. Een klein aanbod houdt de biggenprijs nog overeind. De DPP-biggenprijs ligt deze week € 12,50 per stuk hoger dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.