Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

Vleutense varkensprijs min 5 cent

De beurscommissie in Vleuten verlaagt haar verwachtingsprijzen voor zowel levende als geslachte varkens met 5 cent per kilo. Levende varkens noteren daarmee € 0,96 tot € 0,98 per kilo en geslachte varkens € 1,22 tot € 1,24 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is groot. Bovendien levert varkensvlees een paar centen per kilo minder op. Zo daalt de opbrengst van hammen, buiken, wangen en spek met 3 cent per kilo. Middels leveren 2 cent per kilo minder op. Alleen de prijs van hazen stijgt met 25 cent per kilo als gevolg van de naderende feestdagen aan het eind van het jaar.
Ondanks de dalende varkensprijzen denkt de Vleutense beurscommissie dat biggen volgende week 1 euro duurder worden met 26 euro per stuk. Het aanbod van biggen is kleiner dan de aanvoer van vleesvarkens. Daardoor moeten vleesvarkenshouders meer voor biggen betalen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  n

  "Het aanbod van biggen is kleiner dan de aanvoer van vleesvarkens."Men verwacht dus dat iedere mester terug opzet ondanks de grote verliesen van de laatste 3 jaar. Wie kan/wil of durft dit nog?

 • no-profile-image

  Elk big

  Animo genoeg om op te leggen. Zet vandaag een courant vleesvarkensbedrijf te koop, morgen melden zich de kopers, overmorgen is het in andere handen. Dit in grote tegenstelling tot zeugenbedrijven, die aan de straatstenen niet te slijten zijn.

 • no-profile-image

  effe pas op de plaats

  ik ga vooerlopig even biggen verkopen in plaats van ze in mijn eigen meststal te leggen. heb niet zo veel vertrouwen in de winkels en slagerijen en kom net wat varkensrechten te kort die ik dan ook niet hoeft bij te laesen

 • no-profile-image

  Gerard De boer

  EFFE PAS goed gezien het beging van het begin . De hersenen nog wat laten aanzwellen en je bent de tijd even voor dat mestbedrijven niet meer te slijten zullen zijn.
  LEVE DE BOERDERIJ REVUE !.

Of registreer je om te kunnen reageren.