Varkenshouderij

Achtergrond 17 reacties

Vion wijkt af van Duitse varkens

Het varkensvleesbedrijf Vion verlaagt zijn Nederlandse varkensprijs deze week met 3 cent naar € 1,17 per kilo geslacht-gewicht. Daarmee wijkt Vion met zijn prijs in Nederland af van de houding van de Duitse slachterijen, die hun varkensprijzen voor deze week onveranderd houden op € 1,30 per kilo. Vion wil zijn Nederlandse varkensprijs voor enkele weken vasthouden op dit niveau. Het varkensaanbod is erg groot. Bovendien loopt de afzet van varkensvlees deze week nog goed. Zo brengen varkensribben en -nekken 10 cent per kilo op hazen 25 cent per kilo meer op. Op het hele varkenskarkas betekent dit een prijsstijging met ruim één cent. De weken voor de kerst en tussen kerst en oud en nieuw loopt de verkoop van varkensvlees slechter, zodat de varkensprijs dan zou moeten dalen. Dat zal bij Vion dus niet gebeuren. Voor hoeveel weken de huidige prijs geldt, kan Vion nog niet zeggen. Het prijsverschil tussen de varkensprijzen van Vion in Nederland en Duitsland loopt deze week door de prijsdaling op naar 13 cent per kilo. De Vion-varkensprijs ligt deze week 18 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  happy

  En dan zijn er ook nog boeren die hier in trappen en weer keurig netjes leveren aan deze mafia

 • no-profile-image

  voske

  Dit is al de tweede week dat we gepakt worden!!!
  Hoe kan dat nou want met de kerst wordt er veel meer vlees verkocht.
  Tevens is het koud en dus ook erwtensoep en rookworsten weer.
  Stelletje boeven bij vion.

 • no-profile-image

  genaaid door

  zalig kerstfeest ook namens VION
  hahhahah

 • no-profile-image

  varkens

  Gewoon op basis van ISN aan vion verkopen.

 • no-profile-image

  boer

  en de andere slachterijen gaan volgen. Let maar op. Dit is een intikkertje.

 • no-profile-image

  boze boer

  schooiers da zen het!!!

 • no-profile-image

  Boer

  Geachte Hollandse boeren : Mijn vraag : Waarom steunen jullie de Belgen niet in hun vraag om exportrestituties?
  Dan kunnen we misschien uit de klauwen van de supermarkten en Vion blijven ; dan hebben we een vluchtweg met ons vlees en dan moeten ze wel meer betalen . Of mag dat niet van lobbyist Frans van Dongen die notabene op de loonlijst staat van Vion ( Dit wordt in Belgie toch beweert )

 • no-profile-image

  kermit

  vion maakt zijn naam weer waar V.I.O.N= varkens inkoop onder nivo niets meer levern aan zulke sukkels zijn betere afzet kanalen dan deze.

 • no-profile-image

  Paul Jansen

  Boer België, al eens over nagedacht als boeren in Canada en de USA hetzelfde zouden doen en hun vlees in Europa dumpen? Bovendien is het een dwaze actie om biggen los te gaan laten. Gooi het op een andere boeg en bedenk iets structureels.

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Varkens zijn als drugs eenmaal je er mee bezig bent geraak je er niet meer van af al kost het je de dood.
  Een gat in de markt : Een instituut die varkenshouders laat afkicken van die drug .

 • no-profile-image

  kees

  Aan Gerard de Boer uit Breda: Heel goed gezegd, dit roep ik ook altijd al. Varkensboeren klagen maar over de slechte prijs, en terecht, en vervolgens produceren ze gewoon maar door. Hoe meer hoe beter. Hoe groter hoe mooier. Bijna niemand verminderd de productie, ja dan moet je ook niet zeuren. De slachterijen moeten vervolgens maar zien dat ze de rotzooi opruimen. Zelf heb ik bewust de helft leeg staan, als we dit allemaal zouden doen, dan hadden we allemaal dikke schik. Maar ja, probeer dat die stomme varkensboeren maar eens wijs te maken. Allemaal stoer doen voor elkaar, maar ondertussen nog geen nagels om hun reet te krabben. Daarom heb ik ook met niemand die maar door produceert medelijden, sterker zelfs ik heb er veel vermaak van, van dat gejank van die stumpers.

 • no-profile-image

  niemand altijd pech

  Degene die ontwikkelen hoor ik nooit klagen, al wordt het hen wel in de mond gelegd hier. Ze verdienen per saldo ook geld, de bouwmaterialen worden niet geschonken. De echte klagers beginnen nu weer te reageren met dooddoeners. De pessimist krijgt voor zichzelf altijd gelijk, het wordt nooit wat met hem. Uiteraard kan nu geen enkele vleesvarkenshouder verdienen met deze prijs, de varkenscyclus leeft nog altijd.

 • no-profile-image

  belg

  Kees ,


  Zet je stal maar leeg voor mijn part , misschien ben je 60 en is die stal afbetaald , kan toch
  Iedere normale ondernemer kan dat niet , denk toch eens na , of moet jij geen afbetaling doen miss , of ga je de bank ook voor de helft afbetalen
  En toch zijn er ( stommelingen) die vandaag nog een nieuwe stal plannen , hoe dom kan je zijn

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Geachte Heer Kranenberg !
  U kent mij natuurlijk niet maar ik zou u en de Heer Bodde ten stelligste eens aanraden eens een grafiekenvoorstelling te gaan maken over de evolutie van de mestvarkens de afgelopen 3 jaar.
  Prijs en aanvoerhoeveelheden
  U zal verrijkend uitkomen dat het kwa prijs stijl en stijf bergaf gaat steeds stijl en stijf bergaf en de aanvoer pijlsnel omhoog .Niets anders.
  De waarheid komt niet uit de mond van een pesi of optimist maar van een realist !

 • no-profile-image

  knor knor

  Mijn verbazing over het prijsbeleid van Vion wordt bij mij steeds groter. Waarom moet Vion altijd voorop lopen in prijsdalingen en achteraan bij prijsstijgingen. De duitsers zetten altijd de trend naar boven en Vion naar onderen. Nu maar hopen dat de ISN en de beurs aanstaande vrijdag de poot stijf houden en zich niet gek laten maken door Vion. Misschien moet Vion dan weer een correctie doen. Waar is het boerenbelang gebleven?

 • no-profile-image

  Ben het eens,

  applaus voor Kees, hij begrijpt het. Tuurlijk is Vion veel te groot en heeft dit negatieve prijs effecten maar de boeren moeten ook is naar zichzelf kijken. Sommigen krijgen blijkbaar een kick van een grote stal ook al kost het geld, ze hebben wel een grote schuur. Het lijkt heel wat, maar ik ben benieuwd hoeveel boeren er in principe niet zo veel meer te vertellen hebben over het 'eigen' bedrijf.

 • no-profile-image

  ben het eens,

  en ik weet ook wel dat je moet groeien om mee te kunnen maar bij sommigen is verantwoorde groei ver te zoeken...

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.