Varkenshouderij

Achtergrond 269 x bekeken 13 reacties

Vion stelt varkensprijs niet bij

Het varkensvleesbedrijf Vion stelt zijn Nederlandse varkensprijs deze week niet bij en houdt die dus op € 1,17 per kilo geslacht-gewicht. Veel varkenshouders hoopten dat Vion die notering bij zou bijstellen om weer aansluiting te krijgen bij de Duitse slachterijen. Vion verlaagde zijn prijs vorige week met 3 cent per kilo, terwijl de Duitse slachterijen hun varkensnoteringen onveranderd hielden voor drie weken. Het aanbod van vleesvarkens is echter bijzonder groot voor een beperkt aantal slachtdagen. Bovendien is het varkensvlees voor de komende kerstdagen al verkocht. Zodoende brengt dat de komende dagen minder geld op. Vion krijgt voor hammen 3 cent en voor schouders 2 per kilo minder. Alleen nekken leveren 10 cent per kilo meer op. Desondanks daalt de opbrengst van het hele varkenskarkas met 0,5 cent per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boer harms

  teringlijers

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Nou een voorsmakie van wat 2010 gaat brengen noem ik dat hoor !

 • no-profile-image

  boerke

  wist je dat vion in week 2 van 2010 al over de moeilijke afzet ivm carneval gaat beginnen

 • no-profile-image

  boertje

  Wis je dat de rabo met 1,30 tel voor delange termijn en dat deden ze vorig jaar ook toen iedereen dacht dat ze 1,60 het heele jaar gem zouden op brengen ook. Vind ik alemaal heel toevalig ook de verhalen dat ze het jaar rond prijs afspraken hebben met de retail lijkt me toch steeds waarschijnelijker maar ja de nma doet er toch niets aan en wij boeren vinden dat goed wanner gebeurt er eens iets

 • no-profile-image

  boerin

  Wis je dat er 30% meer varkens veels word verkocht in de maand december wat is het toch gek dat ieder jaar in december de varkens zoveel minder opbrengen ondanks 30% meer verkoop ik snap het niet ((JAWEL HOOR ZAKKENVULLERS)

 • no-profile-image

  export

  Over de grens willen ze onze varkens ook,(WAKER WORDEN)

 • no-profile-image

  muldersman

  het is toch straf dat in duitsland de prijs wel blijft staan,ja ook die van vion duitsland,en daar is toch ook kerstmis net als hier.
  er is alleen een verschil!!! in duitsland wordt de prijs bepaald in overleg met de boeren organisaties,en hier maakt de slachterij het uit en zolang wij varkens houders dat pikken zal er niets veranderen.
  hier ligt wel een taak voor de "belangenbehartigers"..........,zlto mischient?????????

 • no-profile-image

  john

  zlto is groot aandeelhouder bij VION .. volgens mij hebben zij er belang bij dat vion zijn varkens goedkoop inkoopt zodat ze het vlees daarna weg kunnen geven.. Simpelweg in beeld brengen hoeveel varkens in de week er zijn geboren, er zijn geexporteerd en opgelegd zijn in onze vleesvarkensstallen zal onze concurrentie positie verstereken, vooruitzien is regeren zeggen ze toch of andersom? op tijd anticiperen op het varkensaanod door biggen te slachten of vleesvarkens licht afleveren of juist extra zwaar maken wanneer nodig zal onze positie versterken. De NVV verzameld nu al de biggenprijzen, van mij mogen ze ook de technische aantallen gaan verzamelen.

 • no-profile-image

  boerke

  een goed idee, niet iedereen zal er met meedoen, maar als je er statestieken op los laat heb je niet zo heel veel bedrijven nodig om een goed beeld te krijgen van het aanbod de komende 12 maanden. maat wat doen we nu met vion?

 • no-profile-image

  van den eijnden

  De vleesvarkens zijn deze week bij alle slachterijen hetzelfde gebleven, en er wordt maar weinig geslacht (65%).Ook de handel naar duitsland in zeer rustig, veel slachterijen nemen maar zeer weinig varkens op,Oost-europa is hetzelfde verhaal.De biggen worden goed geplaast ook daar zijn de prijzen onveranderd in een stabiele markt. Nu 2009 er bijna op zit kan de balans voor de varkenshouderij worden opgemaakt.De vermeerderaar zal net een beetje boven de nul lijn uit komen,maar voor de vleesvarkenshouder is het een slecht jaar geweest.Ik heb dit de laatste 15 a 20 jaar niet meegemaakt. Als er verlies of winst wordt gemaakt dan is dat voor allebei de partijen hetzelfde... maar dit jaar is het anders!!! Dit komt denk ik omdat er veel biggen naar oost-europa zijn gegaan en in die landen werd dit jaar veel subsidie gegeven aan de vleesvarkenshouders om de varkenshouderij te stimuleren,zo zijn er enkele landen waar ze een bepaalde periode wel € 20,00 per afgeleverde varkens kregen.En als dat volgend jaar in 2010 weer gebeurd dan blijven de biggen voor de nederlandse mester weer te duur.En nu 2010 hoe zou dat gaan ??? Ik denk zelf als we biggen opleggen in week 6 tot en met week 12, dat de vleesvarkens 17 weken later veel geld opbrengen want heel europa zit dan voor de televisie WK voetballen te kijken en iedereen zit dan gezellig te BBQen.kijk maar eens naar de prijzen van 2006 en 2008(EK),, ongekende prijzen in die weken, maarja wie ben ik. Verder wensen wij Jan , Nelly en personeel iedereen een FIJNE KERST EN EEN GEZOND 2010!!!!

 • no-profile-image

  N

  Is van den eijnden bang dat hij zijn biggen niet kwijtgeraakt in de eerste maanden van 2010? Eerst garanties ivm afzetprijzen en dan pas opsteken!!

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Wat een onzin kraait DCA markt uit met doffe toeter en bellengeschal.
  Ene keer is het Vion nu is het Oost Europa , verdomd gelukkig dat wij dat Oost Europa open hebben anders was het nog slechter uitgevallen , hoeveel mestvarkens zoefden er niet naar Hongarije ?
  Stabiele markten in Oost europa ?
  De huidige algemene agrarische marktplof in die landen lijkt meer op een terugkerende credietcrisissfeer.
  Kijk maar eens naar de eerste omzet en winstdalingen (tot55%) bij West Europese bedrijven die zich al te veel hadden gefocust op Oost Europa.

 • no-profile-image

  karel

  die van den eijnden is nog niet zo gauw bang

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.