Varkenshouderij

Achtergrond 279 x bekeken 11 reacties

Verburg: om tafel met supermarkt en varkenshouders

Minister Gerda Verburg (LNV) nodigt supermarkten en varkenshouders nog deze maand uit, om te komen praten over de afzet van diervriendelijk vlees.

Dat kondigde de minister vanochtend aan in het debat over de landbouwbegroting.

Supermarktketen Jumbo zei eerder deze week meer diervriendelijk geproduceerd vlees in de schappen te willen leggen. Verburg wil de handschoen oppakken en zaken doen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dier

  Elke rechtgeaarde boer zou hier blij mee moeten zijn. Een klant is er al, waarom niet aanpakken ?? En georganiseerd natuurlijk, een front maken met kort en krachtige wensen, geen geneuzel.

 • no-profile-image

  ben niet

  boerke laat je niet bang maken voor 2013. de roosters van 18 mm en opvlakte van 1 vierkanten meter per varken word wel terug gedraaid. wij hebben al 40% dichte vloer. en de 1 vierkante meter kost te veel energie (gas) voor de stal op temp. te houden opleg 24 graden . slecht voor milieu wacht eerst maar rustig af gr

 • no-profile-image

  johnvankessel@hetnet.nl

  de politiek mag best helpen met een subisidie om een ketenregiseur in te schakelen, een persoon die in de organisatie de productie organiseert en de contacten met de boeren en supermarkt in stand houd. Hier is een keten een duidelijke behoefte aan. Verder een loonslachter die de varkens voor een vast bedrag slacht en verwerkt in plastic bakjes. Al het vlees als eerste voorzien van een jumbo bewust keurmerk, is het vlees niet binnen een dag weg dan omstickeren naar regulier en in de reclame. Als dit zover komt bied ik mezelf aan als deelnemer. Platte organisatie. uit de stal op het bord.

 • no-profile-image

  boertje

  Princepeel draai zijn bio bedrijf leeg geen afzet (dit bedrijf had een prachtig scharel varkens bedrijf) HAD dus laad je niet gek maken de consument bepaald en betaald allen nog steets voor het goedkoopste vlees geld en dat word alleen maar erger

 • no-profile-image

  Han

  Kunnen geinteresseerde boeren en Jumbo niet samen deze varkens vriendelijke klus klaren? Moet de minister weer eens iets goed doen tegen de verkiezingen? Mijn advies is alles goed en best maar zonder de politiek zaken doen. In mijn boeren leven heb ik nog weinig goeds uit de politieke koker zien komen.
  Krijgt Verburg het voortouw, komt er een sleep Certificeerders achter weg en daar zit geen boer op te wachten en Jumbo ook niet. De extra prijs van Jumbo gaat rechtstreeks naar LNV voor de stempeltjes, e-mailtjes en koffie voor de bezoekende ambtenaren.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  De minister zou zich eerst moeten inspannen voor het welzijn van de varkenshouder en daarbij hoort een eerlijke conqurentie positie in Europees verband zeker gelet op de maatregelen die in 2013 ingaan.GEEN INKOMEN GEEN OVERLEG MET DE MINISTER!!!! Eerst onze zwaar verdiende boterham.Ik doe een oproep aan NVV en LTO om de minister allen te laten staan.

 • no-profile-image

  dier

  Precies, daar moeten we heen, John, Brabant. En platte lijn, vanuit de producent op het bord, de rest, behalve de slachterij, zoveel mogelijk eruit. Waarom heb je ze eigenlijk nodig ? Je kunt toch zelf uitrekenen welke prijs je nodig hebt. Han Meshovk zegt het ook, samen met Jumbo en boeren het regelen. De tijd is nu rijp.

 • no-profile-image

  Burke

  Het is een nobel streven van de minister om partijen aan tafel te krijgen. Kunnen partijen het meteen hebben over de aburde maatregelen die de sector voor de kiezen krijgt in 2013. Nieuwe initiatieven zijn meer dan welkom maar overal hangt een prijskaartje aan.
  Het is mooi dat iedere varkenshouder daar straks mee wegkomt

 • no-profile-image

  jan

  Dat komt wel goed willie!
  De LTO en de NVV weten vast wel dat het serieus is.Zo niet dan kunnen ze in 2013 wel opdoeken.
  Voor anderhalf lid en een paardekop hoef je geen vakbond in de benen te houden.

 • no-profile-image

  boerke

  allemaal heel leuk, wij hebben op dit moment een betalingsachterstand bij de voerfabriek, ik ben rond de 40 en een mooi bedrijf, voerwinst van 120%.kan bij de bank geen geld loskrijgen met name door de investering die er in 2013 moeten komen. roosters vervangen. (en dus hekwerk wat eropstaat, dichte vloeren die over de rooster zijn heengestort)dit alles is na een te lange periode van lage vleesprijzen en te duur voer niet te realiseren. minister verburgt, denk eerst maar is aan mijn welzijn dan komt de rest vanzelf

 • no-profile-image

  boerke

  ben mar nie bang. ik hoop dat je gelijk hebt, maar mijn financier verandert niet van mening zolang de roostereis en de vierkante meter niet defenitief van tafel gaat. aan uitstel hebben we ook niets. het enige wat ik wil is een europese eis voor iedereen gelijk en op het zelfde moment.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.