Varkenshouderij

Achtergrond 272 x bekeken 1 reactie

"Te weinig prikkels voor minder antibioticagebruik"

Er zijn de laatste tien jaar onvoldoende prikkels geweest om veehouders te stimuleren het antibioticaverbruik op hun bedrijven terug te dringen.

Dat zei professor Dik Mevius van het Centraal Veterenair Instituut vandaag tijdens de aftrapbijeenkomst van het project Zicht op gezonde dieren in Wageningen. Ook is de intensieve veehouderij zich er volgens Mevius onvoldoende van bewust geweest dat na het afschaffen van het gebruik van antimicrobiële groeibevorderaars in het voer begin 2006 er ook een noodzaak ontstond om in de houderij het nodige te veranderen om de dieren gezond te houden.

"De veehouderij bleef op de oude voet produceren en bedrijven werden steeds groter. Gezondheidsproblemen werden met antibiotica aangepakt".

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willie van Gemert

    De beste stuurlui staan aan wal.De dierhouders hebben een zorgplicht voor hun dieren en een onderdeel hiervan is de juiste medicijnen toedienen.Hiernaast speelt ook de economie een rol, de consumet gaat voor de laagste prijs wat schaalvergroting tot gevolg heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.