Varkenshouderij

Achtergrond 231 x bekeken

RvS: dwangsom voor te veel varkens houden terecht

Het Brabantse Cuijk heeft een varkenshouder uit Vianen in die gemeente terecht een dwangsom opgelegd.

Dat heeft de Raad van State (RvS) besloten. De boer heeft het aantal varkens dat hij volgens de milieuvergunning mocht houden overschreden, zo luidt het oordeel. De varkenshouder had op zijn bedrijfslocatie een milieuvergunning voor 3.000 varkens, maar bleek er in werkelijkheid 6.000 op zijn bedrijf te hebben. Per 1 januari 2009 moest hij de helft van zijn varkens afvoeren op straffe van een dwangsom die op kon lopen tot maximaal 250.000 euro.

De varkenshouder besloot echter te wachten tot de dieren slachtrijp waren. De dwangsom van de gemeente heeft hij aangevochten bij de RvS. Die gaf hem echter geen gelijk, waardoor hij alsnog een bedrag van 12.000 euro aan de gemeente moet betalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.