Varkenshouderij

Achtergrond

Runderslacht Ierland stijgt

In Ierland zijn in november 157.100 runderen geslacht, bijna 17 procent meer dan een jaar eerder.

De toename volgt op maanden van afnemende slachtcijfers. Over de eerste elf maanden van 2009 komt de runderslacht daardoor nog altijd 5 procent lager uit dan over dezelfde periode in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het CSO, het Iers bureau voor de statistiek.

Het aantal geslachte varkens blijft daarentegen afnemen. In november werden 209.200 varkens naar de slacht gebracht, een daling met 1,3 procent op jaarbasis. Dit jaar komt de varkensslacht tot nu toe 7,7 procent lager uit dan in 2008. Het aantal geslachte lammeren en schapen kwam in november in Ierland uit op 236.600, een daling met nog geen procent vergeleken bij november 2008.

Of registreer je om te kunnen reageren.