Varkenshouderij

Achtergrond

Lorist: Pigture moet blijven groeien

Pigture Group moet blijven groeien. Dat is de mening van John Lorist.

Hij is sinds begin deze maand de nieuwe voorzitter van de coöperatie Pigture Group. Pigture Group groeit op het ogenblik jaarlijks autonoom met een procent of tien. "Het is niet duidelijk of dat over een jaar of tien voldoende is", aldus Lorist in een interview met het blad Varkens, dat wordt uitgegeven door Pigture Group.

Lorist sluit voor de toekomst samenwerking met andere fokkerijorganisaties niet uit, maar geeft aan dat de fokkerij wat hem betreft in handen van de leden moet blijven. Dat beperkt het aantal samenwerkingsmogelijkheden. "Er zijn niet zo veel coöperatieve fokkerij-organisaties."

Lorist ziet met de introductie van allerlei nieuwe technieken ook samenwerkingsmogelijkheden ontstaan met rundveefokkerij-organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.