Varkenshouderij

Achtergrond 267 x bekeken 1 reactie

Engelsen vinden H1N1 in varkensfokkerij Norfolk

De Britse autoriteiten hebben H1N1 varkensgriep vastgesteld in een varkensfokkerij in het graafschap Norfolk.

Het is de zesde keer dat H1N1 bij Britse varkens wordt aangetroffen, maar de vorige gevallen deden zich alle voor in Noord-Ierland.
Volgens het plattelandsministerie Defra komt de ontdekking niet onverwachts. "Het is niet ongewoon dat varkens besmet zijn met varkensgriep. Griep in varkens is geen ziekte waarvoor een meldingsplicht geldt."

De besmetting is dan ook vastgesteld tijdens routine-onderzoeken in de betreffende varkensfokkerij. Dat bedrijf heeft direct de eerder afgesproken vrijwillige maatregelen getroffen. Het ministerie benadrukt dat er geen gevaar bestaat voor de volksgezondheid.

Eén reactie

  • no-profile-image

    bert

    hoe verder de bedrijven uit elkaar. hoe minder ziektes. zo wordt ons steeds verteld. nederland is te klein. en engeland ligt juist ver van iedereen. is een eiland. en juist daar komen de meeste ziektes.

Of registreer je om te kunnen reageren.