Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

DPP-biggenprijs iets hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met één euro naar 31 euro per stuk. Deze stijging is vooral een gevolg van het uit de markt nemen van speenbiggen en een goede opleg in Nederland. Een aantal Nederlandse vleesvarkenshouders heeft toch vertrouwen in een stijging van de varkensprijzen over vier maanden. Anderen hebben daar hun twijfels over. Door een groot aanbod van vleesvarkens komen er ook veel plaatsen voor biggen vrij.
Buitelandse vleesvarkenshouders leggen maar beperkt biggen op. Zij hebben weinig of geen vertrouwen in het herstel van de varkensprijs. Bovendien is het geld bij hen op. Zij hebben de afgelopen twee jaar geen geld verdiend.
De Duitse varkensprijs daalt vandaag op de Teleporc-veiling met 4 cent naar € 1,36 per kilo. Van de 890 aangeboden varkens werden er 540 verkocht. De afzet van varkensvlees loopt niet goed. Als de vleesverwerkende industrie op korte termijn afhaakt met het inkopen van varkensvlees, zullen consumenten de kar moeten trekken. Zij eten in december meestal wat minder varkensvlees dan zij in november consumeren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boekel

  prijs moet toch vlug enkele euro hoger om de kosten te kunnen verdienen.Krijg nu 4,50 euro boven dpp voor tempo biggen is dit wel genoeg. ze zijn ook nog circoflex geent

 • no-profile-image

  piet

  Boekel??hoeveel biggen heb je per jaar.
  Vlg mij heb je een handelaar uit de middeleeuwen

 • no-profile-image

  A vd B.

  Fokker Boekel, die handelaar van jou komt zeker ook uit Boekel. Want dan snap ik het wel !!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.