Varkenshouderij

Achtergrond 1 reactie

Bijeenkomst geitenhouders

"Er is veel behoefte om met collega’s samen te komen", vertelt Mark Paauw van de LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij.

Het bestuur van de LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij komt aan op een bijeenkomst van geitenhouders in Heerde. “Er is veel behoeft om met collega’s samen te komen”, vertelt Mark Paauw van de vakgroep. De sfeer op de bijeenkomsten, waarvan de eerste donderdagavond in Rosmalen werd gehouden, is volgens hem niet slecht. “Mensen zijn emotioneel en er is spanning omdat er nog veel onduidelijkheid is over welke dieren geruimd moeten worden. De meeste geitenhouders zien de noodzaak er van in. Enkelen hebben er moeite mee”, aldus Paauw. Foto Vidiphoto

Koeien worden gewassen bij de Zwolse IJsselhal ter voorbereiding op de Holland Holstein Herds-show van vandaag. Enkele honderden dieren worden gekeurd in diverse klassen. De landelijke club van Holstein-fokkers belegt nu al meer dan vijftien jaar lang elk jaar een grote show van fokdieren. De keuring kan onverminderd rekenen op veel belangstelling van veehouders. Foto Ruud Ploeg

Oude Pekela – Medewerker Wim Vos van akkerbouwer Albert Dun uit het Groningse Oude Pekela spuit de zelfrijdende veldspuit schoon. Na de schoonmaakbeurt wordt de machine in de schuur gereden. Dun heeft in Oude Pekela een akkerbouwbedrijf van 250 hectare. Hij gebruikt de spuitmachine alleen op zijn eigen bedrijf. ”We hebben een middel in de spuitmachine gedaan. Dat zorgt er voor dat de leidingen niet gaan roesten. Ook zorgt het middel er voor dat resten van gewasbeschermingsmiddelen oplossen.” Foto Koos van der Spek

Veghel – Bezoekers bekijken de nieuwe zichtstal van de familie Van Zutphen in het Brabantse Veghel. De familie bouwde een nieuwe stal voor 500 zeugen in het landbouwontwikkelingsgebied in Zijtaard. Gisteren organiseerde de familie samen met een aantal toeleverende bedrijven een open dag in de nieuwe stal. De dragende zeugen worden in groepshuisvesting op stro gehouden. De stal is toegankelijk voor publiek. De zeugen zijn door een raam te bezichtigen. De stallen voor de zeugen zijn uitgerust met mestpannen en een frisseneuzensysteem. Foto Twan van Asseldonk

Bollenteler Robin van Haaster uit Breezand verspreidt het stro over een perceel hyacinten. Het strodek moet de bollen beschermen tegen de vorst. Het wordt hoog tijd, voor volgende week wordt vorst voorspeld. Met het zogenoemde dikdekken, dit is een extra laag stro op de bedden, verbruikt Van Haaster zo’n 16 ton stro per hectare. Op ongeveer de helft van zijn 40 hectare komt stro. Van Haaster teelt verder tulpen, ibissen en narcissen. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    spotvogel

    Dit lijkt mij nu dé manier om een ziektekiem te verspreiden! Daarover schreef ik al uitvoerig in het dossier over de vogelgriep 2003 'de pestvogels van veerman'! Ik heb daar moeite mee!

Of registreer je om te kunnen reageren.