Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Biggen 1 euro duurder in Vleuten

De beurscommissie in Vleuten verhoogt haar verwachtingsprijs voor biggen voor volgende week met 1 euro naar 27 euro per stuk. De vraag naar de dieren is behoorlijk goed. Vleesvarkenshouders moeten meer voor biggen betalen, omdat er veel slacht- en speenbiggen uit de markt gehaald worden. Zij willen eigenlijk geen hogere biggenprijs betalen, omdat zij naar eigen zeggen verlies lijden op hun afgeleverde vleesvarkens. Hert is te hopen dat zij met deze biggen weer winst maken over vier maanden als zij die als vleesvarkens afleveren.
Een stijging van de varkensprijs zit er op korte termijn nog niet in. Het aanbod van de dieren is groot. Slachterijen beperken het aantal slachtingen om de vleesafzet in de benen te houden. Door de naderende feestdagen krijgen zij 10 cent per kilo meer voor de varkensribben en -nekken. Varkenshazen leveren 25 cent per kilo meer op. Het hele varkenskarkas levert zodoende ruim 1 cent per kilo meer op. Door het grote aanbod van vleesvarkens stijgt de prijs voor de dieren niet. De Duitse slachterijen hielden hun prijzen vanmiddag ook onveranderd op € 1,30 per kilo. Nederlandse slachterijen zullen dat voorbeeld volgende week volgen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jules

  Dom volk die vleesvarkenshouders.
  Ze gaan meer geven voor biggen omdat ze er niet aan kunnen verdienen.
  En omdat het vlees aantoonbaar duurder verkocht wordt nemen ze genoegen met een mindere vleesvarkensopbrengst per kg.En dat noemen zich dan ondernemers.

 • no-profile-image

  arie

  dank je wel slachthuizen, vorige week vlees - 1, prijs -5! nu vllees + en de prijs gelijk. jullie zullen het ook wel harder nodig hebben als wij

 • no-profile-image

  john

  tja krapte op de biggenmarkt mag beloond worden toch? laat deze weg omhoog maar doorzetten, over enkele weken begint de export ook weer goed te lopen en hebben we weer een mooi voorjaar in de zeugenhouderij.

 • no-profile-image

  van ondernemer

  Alleen jammer dat je er binnen Concept Vast niet veel meer aan hebt.

 • no-profile-image

  kees

  Kan allemaal wel zo zijn, maar we moeten als mester uitkijken dat we niet weer in dezelfde situatie komen als voorjaar 2009. Achteraf gezien waren de biggen veel te duur ingekocht, en werd er zwaar verlies geleden. Jules van het simpele heeft ook gelijk met zijn verhaal, komt eigenlijk op hetzelfde neer.

 • no-profile-image

  john

  Concept vast is een erg fijn concept als je graag met dieren werkt en verder geen kopzorgen wilt.. en zeker als je stallen huurt is het fijn om te weten dat je na de huur periode zeker rendement hebt gehaald. En ik denk dat het een goede optie is om de onzekere tijd rond 2013 te overleven. Maar niet te min ik heb biggen voor de vrije markt en daar wil ook graag verdienen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.