Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Weinig spanning op varkensbeurs

Op de markt voor vleesvarkens is weinig te beleven. De Duitse varkensprijzen bleven vanmiddag al onveranderd op € 1,35 per kilo en de Vleutense beurscommissie noteerde vanavond ook al gelijk. De Vleutense verwachtingsprijs voor geslachte varkens blijft € 1,27 tot € 1,29 per kilo en voor levende varkens € 1,01 tot € 1,03 per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is groot. Varkensvlees gaat moeizaam prijshoudend van de hand.
Op de biggenmarkt verloopt de handel iets levendiger. De vraag naar biggen is groter dan die naar vleesvarkens. De meeste vleesvarkenshouders willen volop biggen opleggen, omdat zij verwachten dat de varkensprijzen over vier maanden hoger liggen dan op dit moment. Sommigen hebben daar minder vertrouwen in en laten hun stallen wat langer leeg staan. De Vleutense biggenprijs stijgt door de grotere vraag met één euro naar 25 euro per stuk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  econoom

  Met de vion worden we weer rijk, meer hoef ik toch nie te zeggen

 • no-profile-image

  knor

  " omdat de vleesvarkenshouders verwachten dat de prijzen over 4 maanden hoger zullen zijn " . Waar is deze uitspraak op gebaseerd ??? Op een steekproef door boerderij uitgevoerd ?? of in het napapegaaien van anderen ?
  Iedereen weet dat eind nov. en begin dec. de biggenprijzen opwaarts gestuwd worden door flinke vraag naar speenbiggen uit sommige landen. Dit geeft uiteraard later een dip in het aanbod 25-30 kg biggen. Wat in januari tot ondersteuning is van de reguliere biggenmarkt. Dit heeft echter weinig te maken met prijsverwachtingen van mesters. Een tip voor Derk: bel of mail eens 300 mesters met de vraag wat hun prijsverwachting is over 4 maanden. Dat is dan wel journalistiek te noemen !!! dit zeer zeker niet

 • no-profile-image

  Gerard De Boer

  Op dit marktforum duikt er plots wel verandering op!
  Niet wat Derk zegt maar de visie van de reageerders die het eindelijk snappen dat hogere prijzen niet bestaan in de toekomst .

 • no-profile-image

  Jonas

  In dat geval bestaat er ook geen varkenshouderij meer in de toekomst in Nederland, Gerard. M.a.w.: de prijzen zullen vroeg of laat gaan stijgen, want ik ben er van overtuigd dat er varkens in Nederland blijven, maar met deze prijzen kan niemand zijn hoofd boven water houden, ook in het buitenland niet!

 • no-profile-image

  beboer

  in belgie gaat het nog slechter
  0.91€ per kilo levend

 • no-profile-image

  barry

  Wat is een hogere prijs over 4 maanden ???
  Misschien beuren we dan wel 1.35 ipv 1.29.
  Tel je rijk , Derk !!!!!!!!!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.