Varkenshouderij

Achtergrond 8 reacties

Vion volgt Duitse varkensprijs niet

Het varkensvleesbedrijf Vion verhoogt zijn varkensprijs deze week met 4 cetn naar € 1,24 per kilo geslacht gewicht. Daarmee volgt Vion de Duiitse varkensslachterijen niet met hun prijsverhoging. Zij lieten hun prijzen afgelopen vrijdag met 5 cent stijgen naar € 1,35 per kilo. Doordat Vion die prijsstijging niet volgt, neemt het verschil tussen de varkensnoteringen in Nederland en Duitsland toe naar 11 cent per kilo. Vion heeft zelf berekend dat varkens in Nederland en Duitsland hetzelfde opbrengen bij een noteringsverschil van 10 cent per kilo. Het aanbod van vleesvarkens is redelijk. Varkensvlees levert zo'n 2 tot 2,5 cent per kilo meer op. De slachterijen leveren dus aan marges in. De Vion-varkensprijs ligt deze week 12 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  antie

  je zal een keer voorop lopen vion?als je luxe varkens hebt blijft je toch niet in nl. duitse prijs is 1.35 ex btw je bent een dief voor je eigen als je aan vion levert

 • no-profile-image

  Jan

  Antie-Vion, niet verklappen !! straks wil iedereen naar Duitsland. Nu gelooft iedereen het "10 ct. verschil " verhaal.
  Want dat wordt er door Derk wel ingestamt.

 • no-profile-image

  boer

  Wat zijn jullie toch negatief. Jullie doen net of Vion altijd minder doet dan duitsland, maar pas toen we naar beneden gingen volgden ze ook gewoon.

 • no-profile-image

  antie

  boer brabant lees je wel wat je schrijft, als vion naar onder ging. heb je ook iets posties. jij bent geen boer maar een handelaar (tussen persoon van vion) voor boeren zonder computer die be varkens niet online kunnen opgeven . maar ik mag niet alles verklappen.

 • no-profile-image

  boer

  Nou antie-Vion, ik ging er van uit dat iedereen wel zou snappen dat dit een geintje was, maar blijkbaar is dat niet het geval.

 • no-profile-image

  kermit

  weten jullie wat vion betekent?
  v-varkens
  i- inkoop
  o-onder
  n-nivo

 • no-profile-image

  antie

  sorry boer brabant ik had hem niet door ik kon wel lekker me ff uit leven op het toetsen boord .kan ook welles fijn zijn .gr

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Door de goede vraag naar varkens waar de markt de afgelopen weken mee te maken heeft is de varkensmarkt op weg naar boven. Dit is bijna een jaarlijks terugkerend fenomeen. Door de toenemende vraag naar varkens en varkensvlees i.v.m. de kerst bevoorrading loopt de varkensmarkt tijdelijk wat vlotter. Volgens de slachterijen is het tijdelijk en lijkt het eind alweer in zicht. Men baseert dit op de vleeshandel die wel duurder is maar lang niet mee kan komen met de varkensprijs. Per saldo is het vlees 2 tot 3 cent duurder. Ook de rest van Europa doet nog niet mee. Zo zijn de noteringen in Frankrijk, Spanje en Denemarken onveranderd gebleven en noteert Italië zelfs een centje lager. Ook Oost-Europa doet nog niet mee en lijkt zelfs wat slechter gestemd dan de weken hiervoor. In Nederland gaan de varkensprijzen ook stijgen, maar + 5 lijkt bij ons ook iets te hoog gegrepen. De biggenmarkt verloopt rustig met langzaam stijgende prijzen. De afgelopen week noteerde de meeste landen 1 euro duurder en het lijkt erop dat de biggenmarkt voorzichtig door gaat lopen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.