Varkenshouderij

Achtergrond 6 reacties

Teleporc-varkensprijs 3 cent omhoog

De 841 aangevoerde Vleesvarkens brachten vandaag op de Duitse Teleporc-varkensveiling 3 cent meer op met € 1,41 per kilo. De prijsstijging is een correctie op de notering van vorige week. Die steeg toen met 2 cent per kilo, terwijl de Duitse varkensslachterijen hun varkensprijzen afgelopen vrijdag met 5 cent per kilo verhoogden. Varkensvlees levert vandaag echter niet meer geld op. De Duitse varkensprijzen blijven komende vrijdag naar verwachting onveranderd. De Teleporc-varkensprijs ligt deze week 13 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WW

  Jammer Derk, de plank weer mis geslagen, de teleporc notering is altijd 2 tot 3 cent boven de isn notering bevalve week 43 en 44. Volgens teleporc gaat de prijs vrijdag dus met 3 cent naar boven en als je kijkt naar de vraag is dit zeer terecht

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Hoe kun jij ww uit Haarle nu al zeggen dat ik de plank mis sla? Dat zien we vrijdagmiddag wel. Als ik het fout heb, zal ik dat ook eerlijk toegeven. Ik zou het bovendien sportief van je vinden als je je volledige naam of e-mail-adres zou geven. Dan kunnen we elkaar eens spreken. Groeten, Derk.

 • no-profile-image

  jj

  ww.haarle volgens mij wat ik gehoord heb,heeft duitsland de prijs voor 2 weken vast gezet.ik weet het niet zeker maar ik hou de varkens nog maar een week vast (gokje wagen een klein prijsje winnen)

 • no-profile-image

  WW

  Hoi Derk, mijn e-mail adres stuur ik gewoon mee en bijna iedereen varkens houdend Nederland weet zo ongeveer wie WW is en nu er Haarle bij staat kan het niet moeilijk zijn, maar om mijn mail adres bij het commentaar te zetten vind ik wel ver gaan maar je collega Martin ten Hooven kent me wel en heeft mijn telefoon nummer ook wel. De plank mis slaan heeft nog niks met vrijdag te maken, het hele jaar is teleporc 2-3 cent hoger dan de isn en als jij dan het commentaar levert dat teleporc een correctie is zeg ik dat dat niet waar is maar een teken dat de prijs vrijdag naar boven gaat en niks anders.

 • no-profile-image

  Derk Klein Kranenberg

  Zo WW uit Haarle. Ik sloeg de plank afgelopen woensdag mis volgens jou. Nou, de Duitse varkensprijzen blijven dus gewoon onveranderd op € 1,35 per kilo. Teleporc is hoogsten een aanwijzing van wat er op de Duitse markt zou kunnen gebeuren. Op die veiling komen echter maar 850 vleesvarkens. Dat is een schijntje ten opzichte van 1 miljoen Duitse slachtingen. Dus wees voortaan voorzichtig met je mening.
  Derk

 • no-profile-image

  Jan

  Derk, ik had deze reactie van jou wel verwacht alleen, teleporc=handel en slachten=prijsafspraak, dat is het werkelijke verschil, en niet zozeer de aantallen.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.