Varkenshouderij

Achtergrond 388 x bekeken

Piet Verhoeven neemt afscheid van Pigture

Voorzitter Piet Verhoeven van coöperatie Pigture Group neemt op 8 december afscheid van deze organisatie.

Piet Verhoeven heeft 30 jaar lang bestuursfuncties vervuld binnen varkensfokkerij-organisaties in Noord Brabant. In 1978 werd hij bestuurder van varkens KI Noord-Brabant. Vrij snel werd hij gekozen tot voorzitter. Bij de vorming van Pigture Group in 2002 bleef hij voorzitter van deze nieuwe organisatie.

Verhoeven wordt als voorzitter van Pigture Group opgevolgd door John Lorist, varkensfokker in het Friese Hemelum. Hij heeft daar een bedrijf met 500 fokzeugen, 2.200 opfokzeugen en 4.000 vleesvarkens. Daarnaast heeft hij samen met een compagnon een vleesvarkensbedrijf in Duitsland. Lorist stond ook aan de basis van het samenwerkingsverband Frievar van varkenshouders in het noorden des lands.

Of registreer je om te kunnen reageren.