Varkenshouderij

Achtergrond 210 x bekeken 6 reacties

NVV kan 20 procent leden niet mee laten tellen

Ongeveer 20 procent van het ledenbestand van de NVV telt niet mee voor de berekening van de representativiteit van de vakbond.

Dit meldt de vakbond in zijn ledenblad De Trog. Op basis van de representativiteitsgegevens wordt de zetelverdeling tussen LTO en NVV in het Productschap Vee en Vlees bepaald.

De SER bepaalt voor de nieuwe zittingsperiode van de productschappen de representativiteit van de verschillende organisaties. LTO en NVV moeten daarvoor gegevens aanleveren. De SER heeft enkele jaren geleden uitgesproken dat de meitellingsgegevens die worden vergeleken met het ledenbestand de beste methode is om te bepalen welk deel van de varkenshouderij door de NVV wordt vertegenwoordigd.

Om een goede vergelijking te kunnen maken moet de NVV de beschikking krijgen van zijn leden over de BRS nummers, waaronder hun meitellingsgegevens bij de Dienst Regelingen bekend zijn. Volgens NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg heeft ongeveer 10 procent van de NVV-leden geweigerd om hun BRS nummer ter beschikking te stellen aan de NVV. Hierdoor was het voor de vakbond onmogelijk hun gegevens mee te laten tellen.

BRS nummers

Een ander probleem waar de vakbond tegenaan liep was dat de BRS nummers en de bijbehorende namen en bedrijven niet overeenkwamen met de gegevens die de Dienst Regelingen heeft over deze BRS nummers. Hierdoor kon de NVV ook de gegevens van deze bedrijven niet mee laten tellen.

Volgens Wyno Zwanenburg gaat het in dit soort gevallen om verschillen die zijn ontstaan door een verandering in de bedrijfsvorm, bedrijfsopvolging, verandering van locatie en dergelijke. Door dit soort gevallen moest de NVV nog eens tien procent van de leden buiten beschouwing laten. Of een en ander gevolgen heeft voor de vertegenwoordiging van de NVV in het PVV is nog niet duidelijk. Wyno Zwaneburg praat vrijdag met de SER over de problematiek.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  happy

  Ach ja LTO schend continu de privecy van hun leden om steeds ongevraagd het brs nummer te misbruiken om gegevens te achetrhalen zonder dat de leden hiervoor toestemming geeft dus....

 • no-profile-image

  anne

  als je dit soort cruciale gegevens niet op orde hebt geeft te denken

 • no-profile-image

  kom op en

  Klopt helemaal "lachen" er zijn veel mensen die voor een dubpi op de eerste rij zitten. U bent daar zeker 1 van van....dankzij de NVV heeft U 10% korting gehad en geen 25 % en daar profiteert U nog dagelijks van zonder ook maar ene cent uitgegeven te hebben !!! En dan hebben we het alleen nog maar over de WHV en nog niet eens over alle andere zaken die de NVV heeft geregeld en waarvoor U ook geen ene cent heeft betaald. Zeg nou eerlijk waarvoor betaald U eigenlijk bij de LTO, zij bereiken helemaal niets en waarom niet....omdat ze varkenshouderij misbruiken voor wisselgeld ten koste van andere sectoren..... maar goed al U zulke belabberde belangenbehartiging wilt.....

 • no-profile-image

  Varkenshouder

  NVV is een nette vereniging, zij schend de prive regels niet. Dat veel mensen weinig vertrouwen hebben in de overheid kun je hier uit concluderen! Het is de belangenbehartiger van actieve varkenshouders! Er is al veel bereikt en er ligt nog een boel zwaar werk! Jammer dat de representativiteit hierdoor geen waar beeld geeft. Dit kan helaas ten koste gaan van alle varkenshouders. Maar heel simpel, wordt lid van een actieve club, de NVV!

 • no-profile-image

  Burke

  Gelukkig mijnheer/mevrouw Lachen, hoeven wij niets van U aan te nemen, want laten wij wel wezen, wie het laatst lacht , lacht het best. Het is echter kenmerkend dat leden van een vereniging zo weinig verantwoording hebben en hun eigen lot in de waagschaal zetten. Dit is niet alleen bij de NVV , ook bij LTO. Laten beide partijen maar is goed schoonmaken in hun ledenbestand, want zoveel boeren hebben wij niet meer Nederland

 • no-profile-image

  lachen

  Wel leuk en terecht dat ze zo door de mand vallen als het om harde cijfers gaat.
  Neem van mij aan dat het hier gaat om papieren leden, die helemaal geen varkens hebben.
  en een aantal varkenshouders die de aantallen niet bekend willen maken omdat ze dan meer contributie moeten betalen.
  Van die mensen die voor een bubpi op de eerste rij willen zitten.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.