Varkenshouderij

Achtergrond 4 reacties

NVV benoemt leden administratiestichting Stak

Het NVV-bestuur heeft vijf leden benoemd voor de Stichting administratiekantoor (Stak), de toezichthoudende en beherende stichting voor De Groene Belangenbehartiger.

Deze leden zijn Wyno Zwanenburg, Jaco Geurts, Johnny Hogenkamp, Willy van Gemert en Ron van Bleiswijk. Het bestuur is nog op zoek naar een onafhankelijk lid, niet afkomstig uit de varkenshouderijsector.

Wyno Zwanenburg is voorzitter van de Stak. Jaco Geurts en John­ny Hogenkamp zijn benoemd als varkenshouder. Ook Willy van Gemert is benoemd als varkenshouder. De oud NVV-voorzitter is sinds zijn aftreden als voorzitter niet meer bestuurlijk actief geweest binnen de NVV.

Ron van Bleiswijk komt van buiten de sector. Hij is directeur van de certificatie-organisatie Ecas, die vooral in de tuinbouwwereld actief is. "Ik ken hem als mede-commissielid van de commissie Welschen", zegt Zwanenburg. Deze commissie deed een jaar of vijf geleden onderzoek naar alternatieven voor het wegen en bemonsteren van mest.

Volgens de statuten telt Stak vijf tot zeven leden, waarvan vier tot vijf varkenshouders en twee externe leden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  karel

  Ben benieuwd. Er zit weinig deskundigheid om een commercieel bedrijf aan te sturen. Als je praat over belangenverstrengeling wat moet het halve dagelijks bestuur van de NVV daarin!

 • no-profile-image

  Burke

  Het is een hele geruststelling dat M. v. L. niet in het bestuur zit. Ik wens het bestuur veel sucses.

 • no-profile-image

  jan

  Ik hoop dat er nu rust in de tent komt bij DGB in Hardenberg. Nu de volgende stap nog; directeur meneer ML er uit!
  De intentie van DGB is perfect, als varkenshouderij zelf het initiatief nemen.
  Maar deze directeur wil alltijd het gelijk aan zijn kant, zoniet dan ruimt hij betreffende persoon uit de weg. Eruit dus met die man!

 • no-profile-image

  jan

  De samenstelling van dit bestuur lijkt me goed. Veel succes gewenst van Jan.

Of registreer je om te kunnen reageren.