Varkenshouderij

Achtergrond 319 x bekeken

Mega-varkensbedrijven in Wit-Rusland

De overheid van Wit-Rusland wil twee mega-varkensbedrijven opzetten met meer dan 100.000 varkens op een locatie.

Vleesverwerkende bedrijven in Wit-Rusland hebben afgelopen jaar meer varkensvlees verwerkt. De productie van vlees is het afgelopen jaar gestegen naar 69.000 ton, dit is 12.000 ton meer dan vorig jaar.

Om aan de vraag naar varkensvlees te kunnen voldoen wil de overheid van Wit-Rusland twee mega-varkensbedrijven opzetten. Een daarvan is gepland in Hoza, 20 kilometer van de Poolse grens. De Poolse gezondheidsorganisatie is niet blij met deze ‘monsterbedrijven’, omdat de ammoniakuitstoot hiervan de omgeving te veel aantast. Het tweede bedrijf is gepland op een voormalig staatsbedrijf op 120 kilometer afstand van Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland.

Foto

Tomasz Kodlubanski

Of registreer je om te kunnen reageren.