Varkenshouderij

Achtergrond 339 x bekeken

Fusie geen bedreiging voor CZAV

Antoon van Vugt, directeur van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- een verkoopvereniging (CZAV) ziet geen bedreiging voor zijn coöperatie in de fusie van Cehave Landbouwbelang en Agrifirm.

Dat zei hij tijdens de Jongerendag van het Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt (ZAJK) en CZAV, gisteren in het Zeeuwse Rilland.

Op de vraag of CZAV niet een te kleine speler wordt in coöperatieland, zei Van Vugt dat juist de omvang de kracht van zijn organisatie is. "Wij zijn sterk aanwezig in een beperkt gebied en hebben rechtstreeks contact met de boer. CZAV is een compacte coöperatie, die onderscheidend is in kostprijs.”

Overigens vindt de CZAV-directeur de fusie tussen Cehave Landbouwbelang en Agrifirm wel een logische. "Beide coöperaties zijn sterk in de voersector. Het is een ‘voergedreven’ fusie, die is prima.” Voor CZAV ziet Van Vugt ook nog wel kansen. "Wij richten ons op het zuid-westen van Nederland, die grenzen zijn niet hard. Er zijn zeker wel groeimogelijkheden.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.