Varkenshouderij

Achtergrond 3 reacties

Duitse varkensprijzen niet omlaag

De Duitse slachterijen en de organisatie van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch houden hun varkensprijzen vandaag onveranderd op € 1,35 per kilo. De vrees bestond dat deze noteringen iets zouden dalen. Varkensvlees gaat moeilijk van de hand. Vooral varkensschouders en -nekken brengen minder geld op. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens groot. Het is de vraag of de varkensprijzen tot het eind van dit jaar onveranderd blijven. Daarvoor moet de afzet van varkensvlees beter gaan lopen. December is meestal geen goede maand voor de vekoop van varkensvlees. Vanaf het sinterklaasfeest gaan consumenten meer zoetigheid en andere luxueuze feestgerechten eten. De slachterijen leveren volgende week wat aan marges in door de gelijkblijvende varkensprijzen. Zij zullen dat verlies ongetwijfeld een keer verrekenen met de vleesvarkenshouders. De Duitse varkensprijzen liggen deze week 18 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  peter


  Derk ,

  Je bent ver verwijderd van de realiteit he .............. loop eens stage en regelt eens de betalingen bij een varkenshouder , 2 jaar lang , en keer dan terug naar je computer

 • no-profile-image

  john

  realiteit is dat wij met meer dan 100 000 varkenshouders in europa een product met vrijwel dezelfde kwaliteit produceren! (dit geld zeker voor het eindproduct!) productiebeheersing en planning is heel moeilijk uit te voeren waardoor wij als sector veel geld laten liggen en anderen laten profiteren van ons harde werken. Ik heb het hier wel vaker aangeven willen we de prijs in de benen houden of laten stijgen dan zullen we de varkens eerder moeten slachten wat niet leeft dat groeit niet.. Laat de karkassen maar een weekje in de koeling hangen.. binnen een maand gaan de prijzen stijgen. Als we daarbij ook meteen minder biggen gaan fokken komt het helemaal goed maar voor dat effect meetbaar is zitten we in juli.... voor velen te laat. Realiteit is werken aan productiebeheersing, daarvoor hebben we regiseurs nodig. Slachterijen kunnen dit niet want die dansen te veel naar de pijpen van de verwerkers en winkeliers en vergeten het belang van de boeren. Laat een partij opstaan die aan kan geven wat het optimale slachtgewicht is met de bijhorende prijzen voor de boeren dan zijn we op de goede weg.

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Het vleesvarkensaanbod is vooral in Duitsland zeer groot. Be- en verwerkers kunnen deze dieren amper voor dezelfde prijs als vorige week vermarkten. Slechts enkele onderdelen kunnen iets duurder verkocht worden.De biggenmarkt verloopt goed. Vooral binnenlands hebben gelegenheidsmesters gekocht. Ten eerste om een prijsverhoging voor te zijn en ten tweede vanwege betere verwachtingen straks op de vleesmarkt. Ook Duitse, al langer leeg staande, stallen zijn nu weer gevuld om dezelfde redenen. Iets hogere inzet betekent al snel dat afnemers toch nog niet meedoen. Vooral Oost Europa wil niet meer betalen. Er is al te lang niets verdiend waardoor vertrouwen klein is. Het lijkt er op dat we de komende weken met ongeveer het huidige prijsniveau genoegen moeten noemen. Tenzij natuurlijk de vleesvarkensmarkt aantrekt.

Of registreer je om te kunnen reageren.