Varkenshouderij

Achtergrond 273 x bekeken 20 reacties

DPP-biggenprijs iets hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met een halve euro naar 30 euro per stuk. De vraag naar biggen neemt toe bij vleesvarkenshouders. Hoewel de laatstgenoemden nu nog slechte rendementen realiseren, is de verwachting dat de varkensprijzen over vier maanden zullen stijgen. Vleesvarkenshouders leggen hun stallen dus vol om dan te kunnen profiteren van de stijgende opbrengst van hun slachtdieren.
Het dieptepunt van de varkensprijs lijkt ook bereikt. De 690 aangevoerde vleesvarkens werden vandaag op de Duitse Teleporc-veiling 1 cent duurder met € 1,40 per kilo. Dat kan een aanwijzing zijn dat het met de afzet van varkensvlees iets beter loopt. Of de Duitse varkensprijzen komende vrijdag omhoog gaan, blijft een vraagteken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  van den eijnden

  De vleesvarkens zijn bij Hilckman en Compaxo hetzelfde gebleven.er zijn veel varkens zodat de slachterijen helemaal vol zitten. ook de vlees verkoop is over het algemeen hetzelfde (nekken is iets minder - hammen en schouders onveranderd).Ook oost europese landen zijn zeer rustig, de prijzen zijn daar ook onveranderd. De biggen handel verloopt goed en zijn vlot te plaatsen. In binnen en buitenland worden de biggen goed afgemonen maar wel voor hetzelde geld, toch is de DPP deze week met € 0,50 verhoogd naar € 30,00.

 • no-profile-image

  f

  Gezien het verhaal is er geen vuiltje aan de lucht, zou je zo denken. Alleen wordt er op dit moment ( dit is al geruime tijd zo ) zowel door de fokker als de mester verlies geleden.

 • no-profile-image

  van den eijnden

  Veel vleesvarkens komen er, ook de volgende week verwacht men een groot aanbod. Duitsland zal morgen zijn prijzen volgens de verwachting dan ook niet verhogen.De varkenshandel naar Oost-Europa gaat ook niet makelijk, Polen en Hongarije worden wel varkens verkocht maar dan niet voor meer geld, Romenie is zeer stroef dat komt omdat er veel varkens uit Italie komen die minder kosten. De prijzen voor de vleesvarkens zal dit jaar ook niet zo veel meer aantrekken want het is bijna gedaan dit jaar, nog een paar weken en 2010 is er.Op de biggenmarkt verloopt de handel ongeveer tegen dezelfde prijzen. Er wordt vlot opgenomen maar prijs verhogingen leiden in het buitenland tot flinke weestand en annuleringen. Het aanbod is in de loop van de week toch groter dan verwacht. Ook de gebruikelijke afzet van slachtbiggen in diverse gewichtsgroepen haalt met name de druk van de doorsnee incidentele koppels weg. Grotere koppels zijn wel gevraagd maar brengen niet meer op dan vorige week. De grote belemmering is de te lage opbrengst van slachtvarkens in heel Europa.Voor een positieve verdere ontwikkeling van de biggenmarkt is het noodzakelijk dat de vleesvarkens minimaal prijshoudend verkocht blijven worden.

 • no-profile-image

  JB

  Ongeloofelijk dat men voor de dag durft komen met uitlatingen zoals : het is bijna gedaan dit jaar.
  Gaan de mensen stoppen met eten , ik denk dat het verbruik eerder stijgt op het einde van het jaar , maar ja de prijzen lekker stabiel laag houden dat vinden ze leuk kunnen ze nog snel wat marge nemen.
  Na nieuwjaar zal het commentaar zijn : de consument heeft veel uitgegeven met de eindejaarsfeesten en trekt de riem nu dicht , ... en dan is er carnaval en dan pasen ,ja dan moeten moeten de slachterijen gaan plannen want het verlof komt er aan.
  Wanneer komt er eens correcte informatie zoals de grote slachterijen in duitsland hebben het mooi voor elkaar, ze hebben in het begin deze maand al beslist om de prijs gelijk te houden , begin december nog wat zakken en daarna voor de rest van het jaar gelijk.
  Zodat we dit internationaal kunnen aanklagen voor prijsafspraken.

 • no-profile-image

  jan

  JB BELGIE, schrijf jij je markt analyse eens schrijft dan kan ik wat van je leren, want ik ga ook maar uit van mijn gevoel voor de handel misschien heb je wel gelijk en doe ik het wel verkeerd.

 • no-profile-image

  johan .v . vrk mester

  duur voer , te dure biggen, lage vrk.prijs, nu dus geen biggen meer opleggen ,wachten op betere tijden , m.a.w. ,ga maar op vakantie met de vrouw, verdien je niets, maar kost aanmerkelijk minder!!!!!!!!

 • no-profile-image

  mester

  Klopt, zelf sta ik vanaf begin december leeg, ben zelf al een jaar of 4 geen dag er tussen uit geweest, dus hebben mijn vrouw en ik van de zomer al besloten om eind december 3 weken op wintersport met de kids te gaan. Hoef ik ook geen bedrijfsverzorging te betalen. De laatste euro's worden uit de oude sok gehaald.Iedereen vreet van mij en nu ben ik een keer aan de beurt. Ik denk trouwens dat het nooit meer goed komt met de varkens, de redenen kan iedereen wel verzinnen. Voor iedereen een fijne kerst en een goede jaarwisseling toegewenst!

 • no-profile-image

  JB

  Beste Jan dit is de analyse: er is geen markt meer , hier in Belgie is dat geweten .
  Begin juli werd er gezegd dat de Duitse slachthuizen de prijs 7 weken onveranderd ging blijven , begin september ging er een daling zijn met min 15cent.
  Was het juist : ja.
  hou in je achterhoofd wat ik geschreven heb over de komende weken.
  Zowel in Nederland of in Belgie is er geen markt meer , we volgen gewoon klakeloos de Duitse markt.Veel meer woorden hoef je er niet aan te verspillen , stijgen ze 3 ct dan stijgen we evenveel, dalen ze , wij ook.

 • no-profile-image

  Jan

  Ja het is wat met de varkens. Veel mensen nemen een bedrijf over ook omdat ze het bedrijf in ere willen houden denk ik, niet alleen omdat ze hopen er geld mee te verdienen. Je moet het boeren dus misschien maar als een hobby zien. En iedereen weet natuurlijk dat een hobby geld mag kosten!

 • no-profile-image

  john

  er worden alweer biggen van 20 kg gevraagd en geladen, een stijging van de biggenprijs kan niet uitblijven. De mesters die nu opleggen beuren over 4 maanden een goeie prijs voor de varkens. Fokkers die ruimte hebben houd de biggen vast er komt een stijging. Kom een beetje positieve berichten mogen toch ook wel?

 • no-profile-image

  mester

  Hoe weet jij dat zo zeker? 2009 zouden de vleesvarkens ook duur zijn? Als jij dat zo zeker weet dan kan ik vast en zeker bij jou een garantieprijs krijgen? Of durf jij dat niet aan? Het antwoord weet ik al wel. Volgens cijfers E.U.: Aanbod varkens 1ste helft 2010 gelijk aan 1ste helft 2009, dus verdere uitleg overbodig. Of wil jij soms de biggenprijs omhoogpraten?

 • no-profile-image

  mester

  Aan John uit Brabant: Voorspelde prijs door de top uit de slachterijwereld voor januari 2010: 1 euro de kg. Geslacht wel te verstaan! Verder kunnen de meeste mesters niet eens de biggen normaal betalen. En verder lul je wel altijd erg dom op forums. Groeten.

 • no-profile-image

  john

  waarom praat ik de biggenprijs omhoog? Ik deel gewoon mee wat ik op mijn bedrijf meemaak en momenteel is de vraag naar biggen groot en het aanbod klein. Dus is het aanbod aan vleesvarkens over 4 maanden ook klein wat leid tot een hogere vleesprijs. Bij de zeugen hebben we de speendip om de biggenprijs op een hogere niveau te krijgen... wat doen de vleesvarkenshouders om hun vleesprijs omhoog te krijgen?

 • no-profile-image

  mester

  Wat jij meemaak op jouw bedrijf is niet van belang omdat jouw bedrijf maar ongeveer een percentage uitmaakt van de totale E.U. varkensstapel van, ruw geschat, ongeveer, zeg maar, 0,000000000000000000000000%!

 • no-profile-image

  john

  ik ben maar een kleine speler in eu... maar in september en oktober gingen de biggen nauwelijks weg en nu wordt er weer hard aan getrokken.... op mijn bedrijfje merk ik ook de marktinvloeden. de biggenprijs van vleuten is niet voor niets omhoog..

 • no-profile-image

  fokker

  Tjonge, tjonge, wat wordt er hard aan de biggen getrokken. De beurs is zomaar met 1 euro verhoogd!

 • no-profile-image

  Van Plateringen

  De ene keer is hij fokker en dan weer mester en dat ook nog in allerlei plaatsen.

 • no-profile-image

  henk met visie

  bericht uit de media, 84% van de [mest]varkenshouders heeft de luchtwasvoorziening anno 2013 niet voor elkaar, en krijgt dat ook niet. De gevolgen voor de fokkerij zullen desastreus worden, overaanbod aan biggen die niet zijn te slijten [geschat 25 %a 35% oplegvermindering] en varkensprijzen van over de 5 euro de kilo, tel uit je winst of verlies!!!!! Hoezo visie john brabant? , ik noem het ordinaire manipulatie!!!!

 • no-profile-image

  john

  mesterij in nederland kan haast niet uit varkens mesten in duitsland wel.. waarom hier rechten kopen en hoge mestkosten.. in duitsland kennen ze geen rechten en komen ze de mest graag halen. Andere landen in europa hebben deze kansen ook. Verder worden daarr de varkens ingezet om de overschotten graan op te eten. Daarom richten gelukkig steeds meer fokkers zich op duitsland en andere landen in europa. In Nederland wordt vrijwel de goedkoopste big van europa geproduceerd daar is altijd markt voor. En daarnaast verdwijnen er net zoveel plaatsen in de fokkerij als in de mesterij dus die 25% opleg vermindering is ook 25% productieverlaging.

 • no-profile-image

  henk met visie

  hoezo goedkope biggen?, zeugen ben je ook dierrechten voor nodig +afvoer dunne zeugemest kost ook een vermogen, goede nachtrust toegewenst john, droom maar lekker door, de groeten!!

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.