Varkenshouderij

Achtergrond 7 reacties

DPP-biggenprijs één euro hoger

De DPP-biggenprijs stijgt deze week met één euro naar 28 euro per stuk. Nederlandse vleesvarkenshouders leggen behoorlijk wat biggen op. Zij vertrouwen op een stijging van de varkensprijs over vier maanden. Daardoor willen zij wat meer betalen voor de biggen. Gezien de huidige lage varkensprijs kunnen zij eigenlijk niet meer willen betalen voor de biggen. Voor de vermeerderaars is de opbrengst van hun biggen echter ook laag. Die prijs ligt ver onder de kostprijs. Buitenlandse vleesvarkenshouders willen niet of nauwelijks meer betalen voor Nederlandse biggen. Exporteurs van die dieren proberen desnondanks hogere prijzen te ontvangen. Dat lukt soms wel, maar in andere gevallen niet. Alleen een verhoging van de varkensprijs kan tot een verdere stijging van de biggenprijs leiden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  miljoenair

  We worden rijk!!!!!!!!!!
  Wat voor een toeslagen worden er op moment ontvangen voor zeer goede pietrain biggen???

 • no-profile-image

  handelaar

  Aan miljoenair: Wat is zeer goed, zegt iedereen tegenwoordig.

 • no-profile-image

  miljoenair

  Handelaar helmond wat dacht je van dalpies, mycoplasma geent, 0% oorbijten, gegarendeerd 825gram groei of meer. Roept u maar...........

 • no-profile-image

  john

  pietrains raken uit de markt, iedereen wil duroccen! als ze echt zo goed zijn zelf afmesten en zelfs de pegels opstrijken.

 • no-profile-image

  duitse

  Grote gezonde koppels piétrainbiggen 25 kg. afgehaald: Niedersachsen + € 7 + BTW is deze week € 43,50 = DPP + € 16,50. Durocs zijn wel goed, maar niet voor Duitsland en brengen beduidend minder op. Niet voor niets schakelen veel Denen over op de piétrain. Nederlanders hobbelen vaak achter de markt aan. De groei van de duroc is een hype, maar ook 4 rondes per jaar x € 0 marge blijft € 0.

 • no-profile-image

  inse

  @John brabant, volgensmij John ben jij niet helemaal op de hoogte.......de inseminaties met Deense Duroc vallen momenteel aardig terug...maar als je wilt kun je bij KI Nederland al zonder wachtlijst onmiddelijk beginnen want er is er sperma zat van want de eerste bedrijven zien er al weer van af.....dus wat let je

 • no-profile-image

  miljoenair

  Duitse mester wanneer kann ich leberen?????

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.