Varkenshouderij

Achtergrond 198 x bekeken

Conservenmarkt profiteert nog niet van recessie

Coroos Conserven verkoopt niet of nauwelijks meer door de recessie. Dat zegt directeur Cok Oostrom desgevraagd.

Wel profiteert de verwerker van fors gedaalde prijzen voor blik en glas.

"De markt verloopt normaal tot iets beter", aldus Oostrom. "De peulvruchtengroep presteert het beste. De prijsbewuste consument ziet in deze categorie voor een lage prijs een hoge voedingswaarde tegemoet."

Oostrom verwacht niet dat de toenemende werkloosheid een grote impact zal hebben op de afzet. "Vooralsnog zijn inkomens nauwelijks geraakt. Men zoekt lagere prijzen in andere categorieën dan het plantaardige."

In het vlees stappen consumenten juist over van rundvlees naar varkens- of kippenvlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.