Varkenshouderij

Achtergrond

Westfleisch verwerkt meer, maar heeft minder omzet

Slachterij Westfleisch heeft de productie in het eerste halfjaar weten op te schroeven, hoewel de omzet een lichte daling laat zien.

Het Duitse concern bracht in de eerste helft van dit jaar 3,68 miljoen vleesvarkens en zeugen aan de haak. Dat waren er 122.000 meer dan in de eerste helft van vorig jaar, een plus van ruim 4 procent. De crisis gaat echter desondanks niet geheel voorbij aan het bedrijf, zo erkennen management en bestuur. De afzet staat onder druk door de terughoudendheid van de consument. Die kiest vaker voor de goedkopere vleessoorten en uitsnijdingen. In totaal werd inclusief rund- en kalfsvlees krap 395.000 ton verkocht. Dat was 1,6 procent minder dan in het voorafgaande jaar, hoewel de positie op de exportmarkten kon worden gehandhaafd.

Bij de afzet op de buitenlandse markten noteert Westfleisch een groei met 0,8 procent. De omzet slonk niettemin met een bescheiden 0,6 procent naar 929 miljoen euro. Het aantal leveranciers dat coöperatief in het concern georganiseerd is, groeide met 67 naar 4.629.

Of registreer je om te kunnen reageren.